De Connectie: bedrijfsvoeringsorganisatie voor de gemeenten

Foto: praatmondje, pixabay

Een bedrijfsvoeringsorganisatie van en voor de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden genaamd De Connectie is op 1 juli gestart. Voor de drie gemeenten neemt De Connectie een groot aantal werkzaamheden uit handen.

Denk aan de financiële- en personeelsadministraties, facilitaire zaken, ICT, postverwerking, secretariaatswerkzaamheden, inkoop- en aanbesteding en de gemeentelijke belastingprocessen.

Noodzaak

De Connectie zorgt ervoor dat de gemeenten zich nog beter kunnen concentreren op hun inwoners, ondernemers en organisaties. De Connectie komt voort uit een gezamenlijk gevoelde noodzaak van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden om de krachten te bundelen op bedrijfsvoeringsgebied.

De drie gemeenten zien samenwerking als dé manier om het hoofd te bieden aan een groeiend takenpakket, de toenemende complexiteit daarvan en de steeds hogere eisen die de samenleving stelt aan de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

Arnhem, Renkum en Rheden zijn overtuigd dat een gezamenlijke bedrijfsvoeringsorganisatie de eigen kwetsbaarheid vermindert en antwoord biedt op de gemeentelijke uitdagingen op bedrijfsvoeringsgebied van vandaag en morgen.

Professioneel

De Connectie voert taken uit voor de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. De Connectie doet dat op een efficiënte manier zodat de gemeenten hun primaire taken uit kunnen voeren tegen lagere kosten met behoud van kwaliteit. Wat voor de gemeenten een randvoorwaarde is, is hoofdzaak voor De Connectie.

Daarbij wil De Connectie een moderne, professionele organisatie zijn: aantrekkelijk om voor en mee te werken. De Connectie telt zo’n 350 professionals en heeft een begroting van bijna veertig miljoen euro.

Contact

Onder leiding van interim-directeur Monique Thomas is de nieuwe organisatie in rap tempo opgebouwd. Pas in maart dit jaar vond de finale besluitvorming plaats. De Connectie is een platte organisatie bestaande uit een directie, een bedrijfsbureau en vakgeoriënteerde afdelingen met vakinhoudelijke managers.

De gemeentebesturen van Arnhem, Renkum en Rheden zijn eigenaar van De Connectie. De wethouders bedrijfsvoering Martijn Leisink (Arnhem), Erik Heinrich (Renkum) en Ronald Haverkamp (Rheden) vormen het bestuur.

De Connectie maakt gebruik van de huisvesting van de drie gemeenten en is bereikbaar via: Postbus 2142, 6802 CC Arnhem, 026 377 24 24, [email protected]e.nl, www.connectie.nl.

article
23545
De Connectie: bedrijfsvoeringsorganisatie voor de gemeenten Renkum, Arnhem en Rheden
Een bedrijfsvoeringsorganisatie van en voor de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden genaamd De Connectie is op 1
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/23545/connectie-bedrijfsvoeringsorganisatie-gemeenten/
2017-07-03T13:36:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/07/03133431/administratie-praatmondje-pixabay.jpg
Arnhem, bedrijfsvoeringsorganisatie, De Connectie, gemeente Arnhem, Gemeente Renkum, gemeente Rheden, Renkum, Renkum Nieuws, Rheden
Bij de buren, Gemeente, Nieuws