Renkums eerste kinderburgemeester is Remi Bakker

Foto: gemeente Renkum

De gemeente Renkum maakt met trots bekend dat Remi Bakker (11) uit Doorwerth is gekozen tot kinderburgemeester van 2019-2020.

De basisschoolleerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek werd vanmorgen door burgemeester Agnes Schaap verrast met een bezoek aan de klas om Remi het nieuws te vertellen.

remiIn het bijzijn van klasgenoten en familie werd het nieuws groots gevierd met taart. De nieuwe kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd op woensdag 29 mei om 19.30 uur tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Taken kinderburgemeester

Kinderburgemeester Remi Bakker vertegenwoordigt het komende jaar alle kinderen van de gemeente Renkum. Als ambassadeur van de gemeente gaat hij samen met burgemeester Agnes Schaap mee op pad naar evenementen en officiële gelegenheden, om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden.

Sollicitatieprocedure Om kinderburgemeester te worden, konden Renkumse basisschoolleerlingen uit groep 7 een sollicitatiebrief schrijven. 21 kinderen uit de gemeente Renkum solliciteerden naar de functie en werden uitgenodigd zich voor te stellen aan een selectiecommissie die bestond uit burgemeester Agnes Schaap, wethouder Marinka Mulder en leden van de gemeente- en jongerenraad.

Vier kandidaten werden uitgenodigd voor een verdere kennismaking. Uiteindelijk werd Remi gekozen uit de 21 sollicitanten. Hij wordt officieel geïnstalleerd tijdens een feestelijk moment aan het begin van de raadsvergadering op woensdag 29 mei om 19.30 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden