Rien en Diny Timmer uit Oosterbeek zijn vandaag 60 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Vandaag zijn Rien en Diny Timmer uit Oosterbeek 60 jaar getrouwd. Burgemeester Agnes Schaap kwam het echtpaar feliciteren en bracht een prachtige bos bloemen mee.

Rien is geboren in Niewaal (Bommelerwaard) en Diny in Bennekom.

Feestje

Rien verhuisde in 1935 naar Wageningen waar zijn vader een bakkerij was begonnen. Diny’s ouders hadden een slagerij in Bennekom en op een feestje van de middenstandsvereniging kwamen zij elkaar later tegen. Rien had haar meegevraagd naar de diploma uitreiking in de Junusshof maar Diny wilde niet, ze was namelijk jarig. Daarom hadden ze later een afspraakje gemaakt in het dorp. Zij trouwden in 1959.

Bakkerij

Al snel volgde de opening van de bakkerij op Presikhaaf samen met pa Timmer in november. Het jaar erop werd hun eerstee dochter Herriet geboren Er zouden er nog 3 volgen

Winkelcentrum Presikhaaf werd in 1965 gebouwd. In de eerste instantie was daar geen bakkerij van Timmer maar van meelfabriek Kruyt. Zij leverden aan met twee bakkers. De ene het wit brood en de andere het bruin brood. Toen stierf de eigenaar van Kruyt en wilde men een goede warme bakker op goede plekken. Rien en Diny Timmer namen het winkelcentrum voor eigen rekening over.

Toen in 1984 dochter Jantien van school kwam, werd er een winkel in Oosterbeek bij geopend. Voor het aantal inwoners was er vraag naar een Bakkerswinkel in oosterbeek.

Actief

Zowel Rien als Diny waren actief binnen het hoofdbestuur van de Bakkersbond. Rien zat bij de Dam vereniging en Diny was altijderg druk met bloemen en tuinen. Daarnaast kookte ze bij de daklozen. Het paar was actief in de kerk, en bloem verzorging.

Ze maakten samen mooie reizen, van vakanties naar de sneeuw en later met de caravan naar Frankrijk

Ze genieten momenteel van het heerlijke rustige leven, allebei gezond zowel lichamelijk als geestelijk. Wat wil je nog meer? Al 60 jaar getrouwd én gelukkig!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden