Onderzoek herontwikkeling Don Bosco locatie Renkum

Foto: gemeente Renkum

Voor de herontwikkeling van de Don Bosco locatie in Renkum sloten wethouder Jasper Verstand, namens de gemeente Renkum, en de heer Peereboom, namens De Bunte Vastgoed B.V., op dinsdag 29 oktober een intentieovereenkomst .

Doel van de overeenkomst is om te onderzoeken of de locatie aan de Groeneweg 38 en Don Boscoweg 17-23 herontwikkeld kan worden naar woningbouw. Het idee is dat in het gebied ca. 38 koop- en huurwoningen worden ontwikkeld.

Betrokken partijen

De Bunte Vastgoed sluit de intentieovereenkomst ook met de Parochie Zalige Titus Brandsma en woningcorporatie Vivare, de overige eigenaren in het plangebied. Woningcorporatie Vivare neemt de sociale huurwoningen voor haar rekening.

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan. Hiervoor gaan de gemeente en de vastgoedontwikkelaar ook in gesprek met omwonenden tijdens een inloopavond. Om het plan daadwerkelijk te realiseren, is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast.

Informatieavond

Woensdag 20 november 2019 is er tussen 19.30 uur en 20:30 uur een informatieavond in het MFC Doelum, aan de Hogenkampseweg 45 te Renkum, locatie: in de horecaruimte beneden.

Je kunt vrij inlopen tussen de genoemde tijden. Er zal geen presentatie plaatsvinden maar je kunt informatie krijgen over het plan en inzage in het nu voorliggende schetsontwerp van de woningen.

Doel van de bijeenkomst is te informeren over de nieuwbouw op het terrein van voormalig aannemersbedrijf Kranen en de Don Bosco school.

Tijdens deze avond zijn er ook vertegenwoordigers van de gemeente Renkum aanwezig.  Voor een kopje koffie en een drankje wordt gezorgd.

Je kunt het Don Bosco project hier volgen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0