Een vroeg Koninklijk lintje voor Michel en Marja van Tooren

De eigenlijke Lintjesregen is volgende week maar afgelopen vrijdag kreeg het echtpaar van Tooren alvast hun lintje vanwege persoonlijke omstandigheden.

Er zijn acht mensen voorgedragen om een lintje te krijgen, de overige zes zijn nog onbekend en worden maandag verrast met een telefoontje van burgemeester Agnes Schaap. Door de coronacrisis gaat, net als vorige jaar, de Lintjesregen anders dan normaal. De onderscheidingen zelf worden 28 april uitgereikt, alle decorandi apart en zonder overig publiek erbij.

Het echtpaar van Tooren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Michel van Tooren

ToorenDe heer van Tooren is op vele terreinen actief. Zo was hij betrokken bij de oprichting van Dorpsbelang Wolfheze. Tussen 1996 en 2005 was hij voorzitter van deze actieve vereniging. Onder zijn voorzitterschap is de vereniging sterk gegroeid waardoor driekwart van de adressen in Wolfheze lid is geworden. Dit leidde in deze periode tot vele initiatieven. Zo was hij initiatiefnemer van de Taxi-Stop, dorpsblad De Wolfskreet, de vrijdagmarkt op het Dorpsplein en de jaarlijkse plaatsing van de kerstboom.

Sinds 1999 vervult hij binnen de organisatie van Wijnkoperij Henri Bloem een voortrekkersrol op vele terreinen. Zo zet hij zich belangeloos in voor het opbouwen en actualiseren van de website, social-media uitingen en groepsactiviteiten. Daarnaast was hij tussen 1999 en 2010, samen met zijn partner Marja van Tooren, vrijwilliger op de Beatrixschool in Wolfheze.

Daarnaast stond de heer van Tooren, samen met zijn vrouw Marja van Tooren, klaar voor een Irakees gezin in Wolfheze en ondersteunde hen met alle praktische zaken. Hij was ook een belangrijk en enthousiast ondersteuner van de Oranjevereniging Wolfheze. Niet alleen als vrijwilliger, maar ook als sponsor vanuit uw eigen bedrijf Wijnkoperij Henri Bloem. Hij was bijvoorbeeld ook de bedenker en organisator van een thema-feestavond in de bekende Oranjefeesttent van de Oranjevereniging: ‘Herry in de Tent’.

In 2007 heeft hij samen met twee vrienden de Stichting Vrienden van de Klaproos opgericht. De voorstellingen in het Openluchttheater van Pro Persona zijn bedoeld om de cliënten van Pro Persona en de inwoners van Wolfheze en directe omgeving mooie programma’s te bieden en te binden. Naast het voorzitterschap van de stichting was hij de bedenker en aanjager van faciliteiten in het theater zoals een prachtige overkapping (tarp), parasols en zitkussens voor de bezoekers. Onder zijn bezielende leiding is de stichting nog steeds actief, en zijn de jaarlijkse voorstellingen in de zomermaanden mogelijk.

Marja van Tooren

ToorenMarja van Tooren is voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding om de volgende redenen: Vanaf 1998 zet zij zich als vrijwilliger in bij diverse sociale activiteiten in Wolfheze. Zij stond aan de wieg van de Ladies Night, een Running Diner, de ijsbaan en voor een actie tegen uitzetting van een Irakees gezin.

Daarnaast zamelt zij geld in voor bijvoorbeeld de Stichting Vrienden van de Klaproos. Tussen 1999 en 2010 was zij vrijwilliger bij de Beatrixschool. Regelde, samen met haar partner Michel, allerlei schoolactiviteiten en deed hier actief aan mee.

Sinds 1999, tot 2005 in de rol als bestuurslid, is zij actief voor de Oranjevereniging Wolfheze. Zij is altijd praktisch ingesteld, weet altijd de nodige vrijwilligers bij elkaar te brengen. Vanuit die rol draagt zij ook een belangrijk steentje bij aan de viering van nationale feestdagen zoals Koningsdag. Verder droeg zij altijd nieuwe ideeën aan om de organisatie te verbeteren of kwam zelf met leuke suggesties.

Al ruim 22 jaar is zij lid van de wijnkopers van Wijnhandel Henri Bloem. Ze bouwt belangeloos aan de website en coördineert de sociale media. Tussen 2005 en 2010 was zij vrijwilliger bij de Wolfhezer Nightfever, een jeugdclub voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Zij stond aan de wieg van de disco- en knutselavonden en leuke speurtochten.

En sinds drie jaar is zij vrijwilliger bij Sterk Wolfheze, onderdeel van Dorpsbelang Wolfheze. Zij zoekt hiervoor actief vrijwilligers voor NL-Doet, de Burendag en de Airborne Herdenkingen. Een van de opvallende kwaliteiten die bij al deze activiteiten opvalt is haar vindingrijkheid als het gaat om communicatie. Het samenbrengen en verbinden van mensen, daar ligt mevrouw van Tooren haar grote kracht.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].