Kinderboerderij Heidestein in Heelsum is niet meer draaiend te houden

Foto: Herbert2512

Heelsum – Omdat het niet meer lukt om Kinderboerderij Heidstein draaiend te houden, gaat de kinderboerderij vanaf 1 maart 2022 dicht. Dit laat de gemeente Renkum weten.

In 2017 nam Stichting Hoeve Klein Mariëndaal (HKM) het onderhoud en beheer van de kinderboerderij in het park van de gemeente over. De gemeente bleef eigenaar.

Om diverse redenen lukt het niet meer om de kinderboerderij, die ook functioneert als zorgboerderij, draaiende te houden. De huidige situatie is niet langer verantwoord en veilig voor medewerkers en dieren. Het was diverse inwoners ook al opgevallen dat het met het onderhoud niet zo geweldig liep.

De gemeente Renkum is overtuigd van de beweegredenen en kunnen zich helemaal vinden in het besluit.

Nieuwe plek voor medewerkers en dieren

Voor de medewerkers wordt een andere passende plek gezocht binnen de werkzaamheden van HKM of andere geschikte plek gezocht. De dieren worden vrijwel allemaal ondergebracht bij andere locaties van HKM.

Al enige tijd verkent ‘Stichting in oprichting Buitens van Renkum’ de mogelijkheden om de Renkumse landgoederen en buitenplaatsen met een participatie-aanpak structureel te versterken. Daarbij hebben ze park Heidestein als pilot uitgekozen om hun plannen vorm te geven. Samen met de buurt onderzoeken ze wat het stoppen van de kinderboerderij aan kansen biedt voor een nieuwe invulling, zodat het park ook in de toekomst een functie voor de buurt blijft hebben.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen