Vanaf 1 januari geldt toeslag voor kort van te voren geboekt Wmo-vervoer

Foto: GörlitzPhotography, flickr

Maak je gebruik van Wmo-vervoer via Avan? Dan ga je vanaf 1 januari 2022 een toeslag betalen als je kort van tevoren een rit reserveert.

Vanaf 1 januari 2022 gaat de toeslag gelden. Je betaalt deze toeslag voor elke reiziger waarvoor je een rit boekt of wijzigt binnen 3 en 1 uur voor de afgesproken ophaaltijd. De toeslag is éénmaal het opstaptarief van het Wmo-tarief met korting. In 2021 was dat tarief € 0,99. Voor 2022 is dat tarief nog niet bekend.

Avan heeft naar eigen zeggen deze keuze gemaakt om een gezonde balans te kunnen houden tussen kosten en kwaliteit.

Hoe het werkt het

  • Wil je een rit reserveren met een ophaaltijd om 13.00 uur, dan kun je de rit tot 10.00 uur boeken zonder een extra toeslag te betalen. Boek je de rit tussen 10.00 en 12.00 uur, dan betaal je per reiziger éénmaal extra het opstaptarief van het Wmo-tarief met korting.
  • De toeslag geldt voor iedere persoon die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers of een sociaal begeleider. Voor kinderen onder de 3 jaar en voor medisch begeleiders betaal je geen eigen bijdrage en dus ook geen toeslag als je kort van tevoren boekt.
  • De toeslag geldt ook als je binnen 3 uur voor de vertrektijd nog een wijziging doorgeeft die van invloed is op je reis. Dat kan een gewijzigde vertrektijd of locatie zijn, maar ook een extra medereiziger of hulpmiddel bijvoorbeeld rolstoel.

Uitzondering

Bij afspraken in het ziekenhuis is een eindtijd niet altijd voorspelbaar. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het boeken van de terugrit vanuit ziekenhuizen. Wil je een rit boeken vanuit het ziekenhuis naar huis? Dan kan dit tot 1 uur van tevoren, zonder dat de toeslag geldt.

Mocht je een rit hebben gereserveerd en de taxichauffeur niet hebben getroffen (loosmelding), dan kun je nog steeds met de calamiteitenlijn bellen en wordt er binnen 30 minuten alsnog een taxi gestuurd. Ook in dit geval geldt de toeslag niet.

Kijk voor meer informatie op de pagina Taxivervoer met Avan of Valys en op de website van Avan.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen