Nodig naar het toilet? Geen probleem in gastvrij Renkum!

Foto: Gemeente Renkum

Bezoekers van Renkum kunnen bij ondernemers terecht als de nood hoog is. Gisteren plakten zes ondernemers in de gemeente Renkum een uitnodigende sticker op het raam van hun pand, met daarop de tekst: bij ons mag je naar de wc.

De ondernemers kregen de stickers – en een bos bloemen – uit handen van wethouder Mark Sandmann (Economische Zaken).

De drempel verlagen

Meerdere ondernemers stellen al langer hun toilet graag aan bezoekers beschikbaar, als daar om wordt gevraagd. “Dan is het een mooie stap om dat bij de ingang al te laten zien met deze sticker. Want voor sommige mensen voelt die vraag stellen toch als een drempel. Nu geef je al antwoord nog vóór ze de vraag stellen: ja, natuurlijk mag dat!” aldus wethouder Mark Sandmann.

Het initiatief is voorgelegd aan de ondernemersverenigingen in de gemeente, waar deze zes ondernemers enthousiast op reageerden. “We willen hiermee de gastvrijheid voor onze inwoners en bezoekers vergroten. En al is het een kleinigheid, als wij zo eenvoudig de drempel verlagen voor mensen om er op uit te gaan – dan doen we dat.”

Ondernemers kunnen zelf bepalen of ze een kleine vergoeding vragen en of ze iemand weigeren.

toiletMogen ze ook bij jou naar het toilet? 

De ondernemers die de sticker nu achter hun ruit hebben geplakt zijn De Oude Herbergh in Oosterbeek, Altijd Iets Moois, Albert Heijn, Chill, Mastbergen Fietsen (foto) en Brood en co in Renkum.

Wil jij ook zo’n sticker op de deur van je onderneming om mensen te laten weten dat als ze nodig moeten, dat bij jou kan? Volgende week liggen ze bij het gemeentehuis in Oosterbeek waar je ze kunt ophalen. Je kunt ook een mailtje naar [email protected] sturen.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via renk[email protected].

Cookieinstellingen