Drie jonge helden uit de gemeente Renkum kregen een Jeugdlintje

Drie helden: Alena Davidse (L), Ciara van de Sluis (M) en Tarek Jarkas (R) en tweemaal kinderburgemeester Aline
Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – Kinderburgemeester Aline Huijgen heeft kinderlintjes uitgereikt aan drie jonge helden die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor hun omgeving.

Ook burgemeester Agnes Schaap was aanwezig. De uitreiking vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats, in het gemeentehuis in Oosterbeek op woensdag 17 en donderdag 18 november.

heldenTarek Jarkas (13) uit Heelsum

Tarek woont met zijn vader in Heelsum. Zijn moeder is achtergebleven in Syrië. Hij is in groep 8 ingestroomd op de basisschool. Tarek is daarnaast ook mantelzorger voor zijn vader, die chronisch ziek is. Dat zijn geen makkelijke omstandigheden voor een 13-jarige. Ondanks die omstandigheden ontwikkelt Tarek zich heel goed, en spreekt hij ook heel goed Nederlands.

En, het belangrijkste: hij heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hoe hij omgaat met zulke omstandigheden is een prachtig voorbeeld – en daarom verdient hij dit lintje.

heldenCiara van de Sluis (12) & Alena Davidse (11) uit Wolfheze

Ciara en Alena zagen eerder dit jaar, in de buurt van de Poort van Doorwerth, een mevrouw op straat liggen die niet meer kon lopen. Samen hebben ze haar bijgestaan en gerustgesteld. Ook hebben ze de moeder van Alena gebeld, die op de spoedeisende hulp werkt en kon zorgen voor professionele hulp. Wie weet wat er met deze mevrouw was gebeurd als zij niet hadden geholpen!

Zij laten ons zien hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Ook zij hebben dit lintje dik verdiend.

Kinderlintjes

Sinds 2020 worden kinderlintjes uitgereikt in de gemeente Renkum. De lintjes zijn een initiatief van de eerste kinderburgemeester. De uitreiking vindt jaarlijks plaats rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected]