Rob Smit, 50 jaar in dienst van de gemeente, krijgt een Koninklijk lintje

Trots laat Rob zijn lintje aan iedereen zien
Trots laat Rob zijn lintje aan iedereen zien
Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Gemeentebode Rob Smit nam woensdagavond, net voor de gemeenteraadsvergadering, officieel afscheid van zijn gemeente Renkum. Hij werkt nog een aantal dagen voor hij met pensioen gaat na vijftig jaar (!) in dienst te zijn geweest bij de gemeente Renkum.

Op 3 november 1971, zestien jaar oud, trad de heer Smit in dienst bij de gemeente Renkum. Hij begon als leerling-tekenaar ter secretarie op de afdeling Drukkerij. In zijn loopbaan, altijd in dienst van de gemeente Renkum, heeft de heer Smit verschillende functies uitgeoefend zoals klerk A, offset drukker en servicemedewerker facilitaire dienst. Vanaf 1997 is hij benoemd tot gemeentebode en in deze functie gaat de heer Smit met zijn welverdiende pensioen!

Een 50 jarig dienstverband, een enorme mijlpaal!

smitVanwege al zijn verdiensten met altijd optimale inzet, mocht burgemeester Agnes Schaap, namens de Koning, de heer Rob Smit benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gemeentebode Rob Smit, de bode met baard én altijd een lach op zijn gezicht. Zeer behulpzaam, gastvrij en heel handig. Deze onmisbare kwaliteiten heeft de heer Rob Smit vijftig jaar ingezet voor de gemeente Renkum.

“Onze gemeentebode Rob Smit is als smeerolie voor de organisatie!”

Met ondersteuning en hulp bij alles wat er op een dag en avond op het gemeentehuis in Renkum plaats vindt. Extra printwerk nodig? Geen probleem, al geregeld. Rob bood ook een luisterend oor en/of gaf je een ondersteund praatje in het voorbijgaan in het gemeentehuis.

Naast het werk

In zijn vrije tijd zet hij zich belangeloos in voor de Oosterbeekse gemeenschap. Zo is sinds 1983 de heer Smit actief voor de Stichting Heemkunde gemeente Renkum. Van het verlenen van toegang tot aan archief- en kopieerwerk. De Stichting kan op hem rekenen. Net als de Oranjevereniging in Oosterbeek. De vereniging kon altijd een beroep op hem doen, het talent om onverwachte gebeurtenissen op te lossen en een goede afloop te geven kenmerkt de heer Smit. Een veelzijdige aanpakker!

Tussen 1978 en ongeveer 2004 heeft hij zich als persfotograaf ingezet voor de weekkrant Hoog en Laag. Hij maakte foto ’s van de Airborne herdenkingen of andere (plechtige) momenten en ook hier heeft de heer Smit zijn aanpakmentaliteit laten zien.

Een zeer gewaarde collega met een enorme professionele inzet, in zijn werkzame- én zeker ook privéleven. De collega’s van de gemeente Renkum zullen hem zeker missen!

De Veluwezoom In Beeld mocht aanwezig zijn om een reportage te maken en hield een interview met Rob Smit en zijn vrouw, binnenkort te zien via deze website.

Rob vertelt over zijn loopbaan binnen de gemeente, hoe verrast hij is door deze avond en over de Bodebus die hij kreeg. Een bodebus werd vroeger gedragen door zogenaamde ‘busdragende boden’ hiermee kregen zij bijvoorbeeld vrij reizen als zij poststukken naar een andere gemeente of een politiebureau moesten brengen. Tegenwoordig is het meer een onderscheiding geworden en Rob kreeg er één waar hij, terecht, erg trots op is.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen