Riool slecht bij rotonde Renkum, weg afgesloten voor spoedwerk

Foto: PublicDomainPictures

Renkum – Een stuk van de Telefoonweg en een stuk van de Hogenkampseweg in Renkum zijn vanmiddag afgesloten. De afsluitingen zijn nodig, omdat er spoedwerkzaamheden aan het riool moeten plaatsvinden.

Update: Wegafsluiting Renkum vanwege riool duurt minimaal 4 weken

Direct aanwonenden werden vandaag geïnformeerd. Later deze week ontvangt de buurt een uitgebreidere brief met meer informatie. Aanwonenden kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van hun aansluiting op het riool.

Verkeershinder en omleidingen

Er worden zo snel mogelijk tijdelijke verkeerslichten en borden geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden. Tot die tijd zijn er verkeersregelaars aanwezig. Het verkeer kan – met hinder – gebruik blijven maken van de Bennekomseweg richting Bennekom.

Inspecties rioolkwaliteit

Het riool in de gemeente wordt regelmatig gecontroleerd. Uit de rioolinspectie die deze week in die buurt plaatsvindt, blijkt de staat van het riool op deze plek zo slecht, dat snel ingrijpen nodig is. De laatste controle op deze plek was in 2013. Op basis van die inspectie was niet te verwachten dat de staat van het riool op dit moment zo verslechterd zou zijn.

Uit de huidige inspectieronde blijkt verder dat het riool in de gemeente Renkum over het algemeen in goede staat is. Op dit moment is de verwachting dan ook niet dat zich op meer plekken problemen voordoen.

Hulpdiensten en openbaar vervoer

Op dit moment vindt afstemming plaats met de hulpdiensten over het aanpassen van de aanrijroutes. Ook met de vervoerders van de buslijnen die door de buurt rijden is er overleg over de gevolgen van de wegafsluiting. De precieze gevolgen voor de dienstregelingen en bushaltes zijn nog niet bekend.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen