Hele gemeenteraad is voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: Renkum Nieuws

Oekraïne wordt sinds 24 februari 2022 aangevallen door president Poetin. Russische troepen zijn het land met geweld binnengedrongen en het geweld neemt verder toe.

“Poetin poogt de democratisch gekozen Oekraïense regering in Kiev omver te werpen. De Oekraïense bevolking is verzeild geraakt in een nutteloze en desastreuze oorlog. Er is sprake van een humanitaire crisis. Honderdduizenden mensen zijn inmiddels op de vlucht geslagen, met name vrouwen, kinderen en ouderen, hun geliefden achterlatend voor de confrontatie met de vijand. Deze vluchtelingen zijn op zoek naar een veilige plek.”

Opvang van vluchtelingen in onze gemeente

“De voltallige gemeenteraad van de gemeente Renkum spreekt zich daarom uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze gemeente. Uit solidariteit voor al die mensen, jong en oud, die tegen hun wil in, huis en haard en hun geliefden hebben moeten verlaten. Laten wij hen helpen. Door ze in Renkum een veilige plek te geven en met elkaar gastvrij te zijn.”

“Wij hebben als Airborne gemeente gastvrijheid en solidariteit hoog in het vaandel staan. We zijn daarom van harte bereid om vluchtelingen in onze gemeente op te vangen. Wij roepen het college van burgemeester en wethouders op om deze bereidheid kenbaar te maken bij het kabinet en wij roepen ook onze inwoners op om hun bereidheid tot opvang in hun dorp, in hun buurt, thuis, of in welke vorm dan ook, kenbaar te maken.”

De gemeenteraad van Renkum,

De fracties van GroenLinks, GemeenteBelangen, D66, VVD, CDA en PvdA.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen