’t Schild en Don Boscoschool nog niet klaar voor Oekraïeners op de vlucht

Foto: Don Boscoschool

Iedere dag blijven de verschrikkingen in Oekraïne toenemen. Inwoners verlaten de getroffen gebieden en slaan op de vlucht. Zij zoeken naar veiligheid elders in Europa, dichtbij hun eigen land of wat verder naar het westen.

Of en wanneer deze mensen Nederland en de gemeente Renkum zullen bereiken, is nog steeds onduidelijk.

Hulp bieden

De bereidheid van de inwoners in de gemeente Renkum om te helpen blijft onverminderd groot. Het is echt hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen hulp of goederen aanbieden. De gemeente werkt goed samen met Renkum voor Elkaar, die zich vooral richt op het hulpaanbod. Als er meer duidelijk is, gaan zij een belangrijke rol spelen om het aanbod van huisraad en overige spullen op de juiste plek te krijgen. Tot die tijd vragen de gemeente deze spullen nog even zelf op te slaan. De gemeente heeft ook nauw contact met Vluchtelingenwerk Renkum, die informatie en advies geeft aan de mensen uit Oekraïne.

Opvangplekken in het Schild

Deze locatie is naar verwachting als eerste geschikt voor de opvang. De gemeente inventariseert welke huisraad en overige goederen er nodig zijn. Dan kunnen ze ook concreet aangeven waaraan behoefte is, zodat Renkum voor Elkaar deze zaken kan verzamelen. Als de appartementen in het Schild ingericht zijn, geven zij dit aan de Veiligheidsregio aan. Zij kunnen dan vluchtelingen gaan doorverwijzen.

Voormalige Don Bosco school

Tegelijk gaat de inventarisatie en inrichting van de Don Bosco school verder. Deze is naar verwachting ook ruim voor de zomer klaar om vluchtelingen in te ontvangen. Omdat er meer ingrijpende aanpassingen nodig zijn om de locatie geschikt te maken, duurt dit iets langer dan bij het Schild.

Er wordt hard gewerkt om onderwijs voor de vluchtelingen mogelijk te maken, te zorgen dat alle vluchtelingen worden ingeschreven in onze gemeente en dat het leefgeld beschikbaar komt. Dit zijn ingrijpende processen , die vragen om een grote zorgvuldigheid. Het kan daarom voorkomen dat mensen iets langer op een reactie moeten wachten dan we zouden willen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen