112

Renkum maait bermen eerder om brand te voorkomen

Foto: Pxhere

Vanaf vandaag worden in de gemeente Renkum de bermen gemaaid en wordt het maai-afval afgevoerd. De veiligheidsregio Gelderland Midden adviseerde de bermen te maaien, zodat bermbranden minder makkelijk ontstaan en zich niet goed kunnen verspreiden.

De regen die de komende dagen verwacht wordt, is niet genoeg om de droogte tegen te gaan.

Aanhoudende droogte maakt maaien noodzakelijk

De aanhoudende droogte vergroot de kans op bermbranden. Het gemeentebestuur begrijpt de zorgen van de veiligheidsregio en besloot dus om vanaf vandaag de bermen te maaien. De bermen bij boswegen en fietspaden worden als eerste gemaaid.

Normaal gesproken start het maaien half september, omdat dit goed is voor de biodiversiteit. Meer soorten planten krijgen dan de kans om zaden te vormen om het jaar daarop weer te ontkiemen. Door het warme weer hebben de meeste planten hun zaden dit jaar eerder dan normaal gevormd. Hierdoor is de verwachting dat het maaien geen grote gevolgen heeft voor de biodiversiteit.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen