Vijver Bato’s wijk is lek, herstelwerkzaamheden starten maandag

De vijver in betere tijden
De vijver in betere tijden
Foto: Renkum Nieuws

Oosterbeek – Maandag 4 juli zijn er werkzaamheden aan de vijver in Bato’s Wijk. De vijver is lekgeraakt, waardoor het waterniveau is gedaald en de fontein niet meer werkt. Het beeld van de vijver in het karakteristieke en goed onderhouden park (met inzet van vrijwilligers) wordt weer in ere hersteld

Naar verwachting is de vijver eind augustus 2022 weer hersteld. De werkzaamheden zijn op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

Wandelpad soms afgesloten

Het wandelpad bij de vijver is hierdoor soms afgesloten. Het lek wordt dicht gemaakt, het pompsysteem vervangen en een nieuwe fontein aangebracht. Het herstel van de vijver is mede mogelijk gemaakt door een aanvullende subsidie van Provincie Gelderland.

Verplaatsen dieren en waterplanten

Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de dieren en planten in de vijver. Voordat de werkzaamheden beginnen halen betrokken inwoners de dieren en waterplanten uit de vijver. Als de vijver klaar is worden de dieren en planten weer teruggezet.

  • Groene kikkers en larven gaan naar de vijver in de Benedendorpseweg/Weverstraat.
  • Kleine salamanders, alpensalamanders en larven gaan naar een particuliere vijver.
  • Waterplanten in speciekuipen gaan naar een particuliere vijver.
  • Vissen en eitjes afhankelijk van de soort worden verplaatst naar geschikte plekken.

Over Bato’s wijk

Tuinarchitect Samuël Voorhoeve heeft park Bato’s wijk grotendeels aangelegd in de periode rond 1900. Hij is één van de bekende architecten van de late Engelse landschapsstijl. Het park is later aangepast en gereorganiseerd. De belangrijke onderdelen zoals het landhuis en de ijskelder van de buitenplaats zijn deels verdwenen of nauwelijks nog terug te vinden. Alleen de in 1905 gebouwde rots met grot en vijver zijn nog altijd te vinden aan de zuidkant van het park. Deze cementrustieke elementen zijn zeldzaam en beeldbepalend.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen