De Klimaatkeet komt naar de inwoners van Renkum en Wageningen toe

Merel in bad
Merel in bad
Foto: Kev, via Pixabay

Vrijdag 2 september openen wethouder Joa Maouche uit Renkum en wethouder Erik-Jan Bijleveld uit Wageningen de zogenoemde ‘Klimaatkeet’. De Klimaatkeet is een samenwerking tussen gemeente Renkum en gemeente Wageningen.

Het is een mobiel loket, dat is bedoeld om inwoners van Renkum en Wageningen te ondersteunen bij het tegengaan van onder andere verdroging van hun tuinen. Het plein voor de ingang van het gemeentehuis in Oosterbeek is de eerste standplaats. Na de opening kan iedereen (vanaf ongeveer 13:30 uur) terecht voor inspiratie en advies over onderwerpen zoals het slim gebruiken van regenwater en het vergroenen van de tuin.

klimaatkeetNaar inwoners toe

De klimaatkeet komt naar inwoners toe. Hoe koppel ik mijn regenpijp af? Hoe sla ik water slim op? Hoe zorg ik voor een koelere tuin? Voor dit soort praktische vragen, inspiratie en gratis advies kan iedereen naar binnen lopen. Het motto is dan ook ‘gewoon dóén’. De mascotte is Merel, een vogel die spelenderwijs steeds meer leert over het slim (her)gebruiken van regenwater. Ook de jeugd is welkom in de klimaatkeet. Zij kunnen daar een kleurplaat ophalen.

De komende tijd wordt de Klimaatkeet ingezet in de zes dorpen van Renkum en in de wijken in Wageningen. Zo staat de Klimaatkeet zaterdag 3 september ergens op de route van de 75e Airborne Wandeltocht voor gratis advies voor een klimaatvriendelijker huis & tuin en op 10 september in Wageningen op de Molenmarkt.

De verdere planning van de Klimaatkeet wordt binnenkort bekend.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen