Echtpaar Wortman-van Loon is vandaag 60 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Renkum – Vandaag bezocht burgemeester Agnes Schaap het echtpaar Wortman-van Loon in Renkum die op 11 oktober 60 jaar getrouwd waren.

De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum.

Levensloop geschreven door de familie Wortman

Op 11 oktober waren Arjen en Els Wortman 60 jaar getrouwd. Een goed moment om eens terug te kijken. Zij zijn hun huwelijk begonnen in Waddinxveen, waar zij een eengezinswoning kregen van het bedrijf, waar Arjen kort daarvoor als technicus in dienst was getreden. Dat was heel bijzonder in die tijd, waarin, net als nu, een betaalbaar huurhuis vinden een bijna onmogelijke opgave was. Het was zelfs een reden om toestemming te krijgen van Els’ vader voor het huwelijk, want Els was nog geen 21 jaar, maar ja… samenwonen zonder huwelijk was in die tijd ook heel bijzonder en niet netjes.

In 1970 verhuisde het gezin, dat inmiddels was uitgebreid met drie kinderen, naar Noord-Limburg, waar Arjen een nieuwe baan had gekregen. Daar heeft Els haar studie toen ook afgerond en is ze lerares Nederlands geworden op een scholengemeenschap in Cuijk. Daar is ze toen 25 jaar in dienst gebleven.

Weer een grote verandering

In 1978 was er weer een grote verandering: Arjen had langzamerhand genoeg gekregen van de techniek (als baan althans, technische klusjes heeft hij altijd nog. leuk gevonden) en had een opleiding gevolgd als yogaleraar. Hij begon in dat jaar met een eigen praktijk yogalessen, eerst op allerlei locaties in de buurt, maar nadat ze een nieuw huis hadden laten bouwen, werd een mooie ruimte hierin ook geschikt gemaakt.

De yogapraktijk werd in de jaren daarna uitgebreid met een praktijk voor natuurgeneeskunde, waaraan ook Els in toenemende mate ging deelnemen. Beiden volgden verschillende opleidingen in die richting en ook de praktijk groeide. Na 25 jaar onderwijs vond Els ook de tijd gekomen zich geheel daaraan te wijden.

Met pensioen

In 2001 gingen Arjen en Els met pensioen. De praktijk werd overgedaan en zelf gingen ze weer verhuizen. Inmiddels waren de kinderen volwassen, hadden hun eigen bestemming gevonden en er waren vier kleinkinderen gekomen. Toen brak er een tijd aan van genieten van de familie, maar ook van reizen. Ze hebben prachtige reizen gemaakt binnen en buiten Europa, tot in 2020 Corona er een einde aan maakte.

Anderhalf jaar geleden zijn ze pas in Renkum komen wonen in een comfortabel appartement, waar ze het goed naar hun zin hebben. Ze genieten erg van de prachtige omgeving, fietsen veel en gaan langzamerhand weer wat vaker met vakantie. Ze zijn gelukkig nog in goede gezondheid, maar de jaren beginnen te tellen en echt grote, lange reizen zullen dus niet zo gauw meer ondernomen worden.

Volgend voorjaar hopen ze het 60-jarig huwelijksfeest met kinderen en aanhang en kleinkinderen nog uitgebreid te vieren tijdens een weekend.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen