Vijf jonge helden kregen vandaag een jeugdlintje

Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – Vijf jongeren hebben vandaag een jeugdlintje gekregen op het gemeentehuis. Kinderburgemeester Thom Eerens reikte samen met burgemeester Agnes Schaap de jongerenlintjes uit aan de vijf jonge helden Jordy, Ricky, Pim, Rein en Stijn

Ze werden tijdens een feestelijke bijeenkomst voor hen en hun familie in het zonnetje gezet en hoorden van de burgemeester waarom ze hun lintje ontvingen.

Jordy (19) en Ricky Hukema (19) uit Renkum

jeugdlintjeDe eeneiige tweeling Jordy en Ricky is zeer betrokken bij en mantelzorger voor hun psychisch kwetsbare moeder. Daarnaast zijn zij vrijwilliger bij diverse jeugdactiviteiten georganiseerd door Renkum voor Elkaar, nemen actief en heel positief deel aan de jongerenavonden en denken mee over de sfeerverbetering.

In het dagelijkse leven doen ze een opleiding en lopen daarvoor stage en maken ook nog het jeugdhonk schoon. Kortom ze zijn begaan met en leveren een zeer positieve bijdrage aan hun omgeving.

Pim (16) en Rein Hollink (18) uit Renkum, Stijn van Bussel (16) uit Heteren

Broers Pim en Rein en hun vriend Stijn krijgen het lintje voor hun reddende optreden, toen zij een jongen van 14 hielpen die dreigde te stikken. Hieronder staat een beschrijving van het voorval:

jeugdlintjeOp zondagavond 18 september staan drie jongemannen nog wat na te praten bij Parkeerplek van de AH in Oosterbeek. Plots is er een hoop geschreeuw en probeert een jonge vrouw een jongen van 14 uit de auto te trekken. Ze is in paniek. De jongens gaan er snel heen en begrijpen dat de 14-jarige jongen aan het stikken is.

Eén van de jongemannen neemt de telefoon over van de jonge vrouw en belt 112, de andere twee jongens pakken de stikkende jongen beet en proberen met schokken de verstopte luchtpijp weer vrij te maken. Bij de achtste poging lukt dat. De 14 jarige is bleek en komt langzaam bij. Politie en ambulance zijn nog ter plekke geweest.

De dag erna zijn de drie jongemannen bij elkaar gekomen. Het voorval had best impact en de vraag: ‘wat als het nu niet gelukt was?’ kwam vaak op tafel. De politie heeft een bloemetje gestuurd en de vrouwelijke agent die bij het voorval was, heeft de ‘jonge helden’ goed opgevangen, haar humor haalde ‘de scherpe kantjes er af’. Verder deed de ambulance nog wat controles.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen