Schilderijen kunstenaar Albert Ziëck op de wethouderskamer

Daniëlle van Bentem en Albert Ziëck bij de Crazy Horses
Daniëlle van Bentem en Albert Ziëck bij de Crazy Horses
Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – Twee werken van de Renkumse kunstenaar Albert Ziëck hangen sinds dit najaar hangen in de wethouderskamer van wethouder Daniëlle van Bentem (Kunst en Cultuur).

Eén van de schilderijen is ‘Crazy Horses’ uit 2021. Van Bentem geeft de komende jaren lokale kunstenaars gelegenheid om hun werken op haar kamer te hangen. Wiens werken er komen te hangen, wordt elk jaar bepaald tijdens de Kunstroute.

Spraakmakend

Van Bentem zegt zelf over het werk van Ziëck: “Zijn kunst en zijn kunstenaarschap spreken me erg aan. Ik heb bewondering voor hoe hij zijn vak invult en vormgeeft.” De kunst van Ziëck is vaak getypeerd als krachtig en spraakmakend, en ook dat merkt Van Bentem. “Als ik nu digitaal vergader of als er iemand op bezoek is, dan zien ze een enorm schilderij achter mij hangen. Dan heb je meteen een leuk gesprek.”

Wie volgend jaar zijn of haar kunstwerken mag ophangen, dat is nu nog niet bekend. “Juist die verrassing en die afwisseling maakt het ook zo mooi! Dit is een leuke manier om ‘onze’ kunstenaars een beetje extra aandacht te geven. We zijn niet voor niets een echte kunstenaarsgemeente.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen