Gemeenteraad beveelt burgemeester Schaap aan voor 2e ambtstermijn

Foto: Gemeente Renkum

De gemeenteraad van Renkum beveelt burgemeester Agnes Schaap aan voor een tweede ambtstermijn. Dat heeft de raad woensdag 21 december 2022 besloten.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de Commissaris van de Koning. Die stuurt de aanbeveling samen met zijn eigen advies door naar de minister van Binnenlandse Zaken. Burgemeester Schaap werd 12 mei 2017 geïnstalleerd als Burgemeester. Daarvoor was ze wethouder en raadslid voor de PvdA in de gemeente Wijchen.

Enorm vereerd

Burgemeester Agnes Schaap is blij met het raadsbesluit: “Ik ben enorm vereerd met dit besluit. Het voelt goed dat de gemeenteraad het vertrouwen in mij uitspreekt. Ik ga door met mij inzetten voor de inwoners van de gemeente en met het vertegenwoordigen van gemeente Renkum in de regio en daarbuiten. Mijn werk is nog niet af!”

“Naast alle uitdagingen die er ook in de komende jaren op ons afkomen, kijk ik ook uit naar de viering van het 100-jarige bestaan van de gemeente Renkum. Ik zal de laatste burgemeester zijn in de 1e eeuw van Renkum en nu dus ook de 1e in de 2e eeuw.”

De volgende ambtstermijn gaat in op 12 mei 2023.

(De gemeente Renkum viert in 2023 haar 100-jarige bestaan in de samenstelling van de 6 dorpen Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze. In 1923 werden de gemeenten Renkum en Doorwerth samengevoegd tot de huidige gemeente Renkum. De gemeente Renkum bestond dus eigenlijk eerder: in 1818 splitste de gemeente Oosterbeek zich op in de gemeenten Doorwerth en Renkum. Bij de gemeente Renkum behoorden toen de dorpen Renkum, Heelsum, Oosterbeek en een deel van Wolfheze. Een andere samenstelling dan de afgelopen 99 jaar. ~redactie)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen