Het lek in de vijver van park Bato’s Wijk is weer gedicht

Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – Wethouder Joa Maouche schakelde, na een kleine toespraak, de waterpomp van de gerenoveerde vijver in Bato’s Wijk afgelopen woensdag weer in.

bato'sHet afgelopen halfjaar hebben aannemers hard gewerkt aan het herstel van de vijver in het park te Oosterbeek. Er zat een lek in de vijver, waardoor het waterpeil lager was.

Nu is de vijver weer in ere hersteld in het karakteristieke en goed onderhouden park. Het water ligt weer op niveau en de fontein werkt.

Bijzonder park en een bijzondere vijver

De vijver, inclusief rots en grot, is in 1905 aangelegd. De cement-rustieke elementen zijn zeldzaam en beeldbepalend. Vanwege het bijzondere en unieke karakter van de vijver en het park, gaf de provincie Gelderland een aanvullende subsidie voor de herstelwerkzaamheden.

bato'sVertraging door salamanders en slijtage

Tijdens de werkzaamheden werd duidelijk dat er bijzondere salamanders in het water leefden en een extra vergunning was nodig van de Provincie. De beschermde dieren zijn gevangen en overgebracht naar een veilige verblijfplaats. Daardoor hebben de werkzaamheden wel vertraging opgelopen.

In de zomer van dit jaar liep de uitvoering nogmaals vertraging op. Onder de waterlijn van de vijver bleek de vijver namelijk meer versleten dan gedacht, waardoor meer herstelwerk nodig was.

De vijver is nu weer waterdicht. Het pompsysteem is versimpeld en de fontein van Bato’s Wijk is in ere hersteld.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen