Ben je gedupeerde van de kinderopvangtoeslagenaffaire?

Foto: Juan Pablo Arenas, pexels

Ook in de gemeente Renkum zijn gezinnen getroffen door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Geldt dit voor jou ook? Dan krijg je van de Belastingdienst een compensatieregeling.

De gemeente verwacht dat dit niet altijd voldoende is. Daarom willen ze je graag helpen.

Door de kinderopvangtoeslagenaffaire kregen gedupeerde ouders problemen met geld, wonen, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Om te voorkomen dat de problemen groter worden, kun je bij de gemeente Renkum terecht voor hulp. Deze hulp is er voor jou en je kinderen, ook als deze kinderen al volwassen zijn en niet meer thuis wonen.

Hulp aan gedupeerde ouders

Heb je als gedupeerde ouder problemen of heb je vragen over de compensatieregeling van de Belastingdienst? Dan staan medewerkers van het Sociaal team voor je klaar om samen naar oplossingen te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij problemen met geld, zorg, wonen of de opvoeding van kinderen. Bel het Sociaal Team van de gemeente Renkum op (026) 33 48 111.

Kindregeling

Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt. Dit is een herstelregeling bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren. De kindregeling bestaat uit een geldbedrag en aanvullende hulp en ondersteuning gericht op herstel.

Geldbedrag

Kinderen van vastgestelde gedupeerde ouders krijgen een geldbedrag. De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) betaalt deze bedragen uit. Per leeftijdsgroep is er een geldbedrag vastgesteld.

Kijk voor de geldbedragen per leeftijdsgroep en of je in aanmerking komt op de website van de Belastingdienst: services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/kindregeling.

Aanvullende hulp en ondersteuning gericht op herstel

Een geldbedrag is niet genoeg. Kinderen en jongeren kunnen daarom voor hulp terecht bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het volgen van onderwijs. Of hulp en extra zorg als kinderen of jongeren somber zijn. Wil je hier gebruik van maken? Bel met het Sociaal Team op (026) 33 48 111.

De meest actuele informatie over de kindertoeslagenaffaire vind je op de website van de Belastingdienst: services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen