Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart in Arnhem

Foto: Pixabay

Arnhem – Het gewijzigde parkeerbeleid van de gemeente Arnhem kan voor boetes zorgen voor inwoners van Renkum in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart.

De gemeente krijgt veel vragen over opgelegde boetes voor fout parkeren met een gehandicapten parkeervergunning in de buurgemeente. Je kunt namelijk niet meer gewoon je auto op een gehandicaptenparkeerplaats zetten met de vergunning zichtbaar op je dashboard en de stad in trekken. Ook vergunninghouders van gehandicaptenparkeerplaatsen zullen hun kenteken eerst moeten registreren.

Kentekenparkeren in gemeente Arnhem

Sinds 1 maart 2022 werkt de gemeente Arnhem met kentekenparkeren. Dat betekent dat alle parkeerders hun kenteken digitaal aanmelden via de parkeerautomaat, belparkeren of via de parkeervergunning. Er rijdt een speciale scanauto rond die de parkeercontrole uitvoert. Door het digitaal aanmelden van een kenteken kan de scanauto controleren of er betaald is voor het parkeren of dat je een geldige parkeervergunning hebt.

Gehandicaptenparkeervergunning op kenteken

Ook bezoekers van Arnhem die in het bezit zijn van een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen gratis een vergunning voor gehandicapten aanvragen. Met deze parkeervergunning kun je in Arnhem gratis parkeren op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Het is belangrijk dat je bij het parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen je Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in het voertuig legt. In de parkeergarages moet je wel betalen.

Bij het aanvragen van de parkeervergunning geef je jouw kenteken door. Hierdoor wordt de vergunning gekoppeld aan je kenteken. Ben je passagier? Dan kun je het kenteken zelf wijzigen in het digitale parkeerloket. Bij een parkeercontrole hoeft de scanauto alleen je kenteken te scannen voor een controle. Aanvragen van de gehandicaptenparkeervergunning en het wijzigen van het kenteken kan via het Digtale Parkeerloket van de gemeente Arnhem: arnhem.parkeer.nl.

Kwijtschelden boete

Heb je een boete gekregen, maar is deze niet terecht, omdat je in het bezit bent van een parkeervergunning voor gehandicapten? Vraag dan via het Digitale Parkeerloket arnhem.parkeer.nl kwijtschelding van deze boete aan. Hiervoor heb je een duidelijke foto van je parkeervergunning nodig. Deze stuur je samen met de parkeerbon op via arnhem.parkeer.nl.

Vragen of hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met Gemeente Arnhem. Bel (026) 37 75 900 of mail naar [email protected]. Voor vragen over het parkeerbeleid van de gemeente Arnhem ga je naar het Digitale Parkeerloket van Arnhem: arnhem.parkeer.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen