Gemeente reserveert €100.000 voor ondersteuning verduurzaming mkb

De EARN-E geeft inzicht in het gas- en  elektriciteitsverbruik
De EARN-E geeft inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik
Foto: EARN-E

De gemeente Renkum biedt vanaf 15 maart aan om het mkb en maatschappelijke organisaties in de gemeente te helpen om toekomstbestendig te worden.

De bedrijven kunnen zo sneller verduurzamen en energiebesparende maatregelen nemen. De subsidie van de gemeente staat los van de nieuwe tegemoetkoming voor de energiekosten die de Rijksoverheid sinds biedt aan het mkb (de TEK). Op renkum.nl/duurzaamondernemen staan alle steunmaatregelen op een rij.

€100.000,-

Voor de subsidie reserveert de gemeente Renkum €100.000,-. Daarvan is ongeveer driekwart bestemd is voor de ondernemers en de overige €25.000,- voor maatschappelijke organisaties. Elke aanvrager kan tot €1.000,- aanvragen. Dat geld kan ingezet worden voor het aanbrengen van isolatie, het vervangen van apparaten of verlichting voor een duurzamere variant. Ook bouwtechnisch advies voor de plaatsing van zonnepanelen is mogelijk.

Earn-E: een live energieverbruiksmeter

Ondernemers kunnen ook één van de 100 beschikbare Earn-E’s aanvragen. Dat is een energieverbruiksmeter met een app, die live en gedetailleerd inzicht geeft in het gas- en elektriciteitsverbruik. Dat inzicht helpt om nog meer concrete maatregelen te nemen.

Tegemoetkoming Energiekosten mkb

De Rijksoverheid neemt ook maatregelen om de hogere energierekening van bedrijven te compenseren. De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen, bij wie de energiekosten nu 7% of meer uitmaken van de totale omzet.

Deze tegemoetkoming geeft energie-intensieve ondernemers meer adem om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. De gemeente Renkum helpt daar ook bij.

Meer informatie over de TEK is te vinden op, rvo.nl/tek, hier kun je de aanvraag ook vast voorbereiden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen