Gezonde jeugd, gezonde toekomst: Renkum is JOGG-gemeente

Foto: gemeente Renkum

Heelsum – Afgelopen vrijdag gaf wethouder Daniëlle van Bentem samen met JOGG-ambassadeur en acteur Juvat Westendorp het startschot voor JOGG: Gezonde jeugd, gezonde toekomst, in Renkum.

JOGGDit gebeurde tijdens het jaarlijkse voorjaarstoernooi op het Wilhelmina-sportpark in Heelsum, waar veel kinderen en hun ouders op af komen. Onder leiding van Juvat werden de spieren even goed losgemaakt waar met enthousiasme aan mee gedaan werd. Kinderen kregen tijdens het toernooi gratis fruit en water. Na het voorjaarstoernooi volgden verschillende lessen op de Renkumse basisscholen over bijvoorbeeld water drinken en bewegen.

Jong geleerd…

Als kinderen al van jongs af aan in aanraking komen met een gezonde levensstijl, helpt hen dat hun hele leven. Het is goed voor het lijf en de geest. Ruim 200 andere gemeenten gingen Renkum al voor met de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht).

In de JOGG-aanpak zet iedereen zich in om de fysieke en sociale leefomgeving voor de jeugd gezonder te maken. Gezond eten, genoeg water drinken, voldoende beweging en een goede nachtrust. Kinderen, jongeren, hun ouders en hun leefomgeving staan daarbij centraal.

JOGGHet Sport- en Beweegteam Renkum stimuleert bewegen al langer bij kinderen en jongeren in de gemeente. Dat wordt nu uitgebreid met de JOGG-aanpak, die begint in de dorpen Renkum, Heelsum en Doorwerth. Daar is het aantal kinderen met overgewicht toegenomen. Vooral kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Onderzoek laat zien dat jonge kinderen nog erg flexibel in hun gedrag zijn. Daardoor kunnen zij makkelijk aangemoedigd worden gezonde keuzes te maken. Bij de JOGG-aanpak gaat de aandacht uit naar plekken waar deze kinderen en jongeren veel zijn: school, sport, buurt en werk.

Ook meedoen?

Samen maken we gezond gewoon. Partijen en professionals, zoals kinderopvangen, ondernemers, stichtingen, (sport)verenigingen of buurt- of dorpshuizen, die in contact willen komen met het Sport- en Beweegteam en zich in willen zetten voor een gezondere omgeving kunnen contact opnemen via: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen