Gedichtenwedstrijd nominatie 8: Kroonluchters

Foto: avantrend, Pixabay

De jury heeft 16 gedichten genomineerd voor de ‘100 jaar gemeente Renkum gedichtenwedstrijd’. Vandaag de achtste nominatie: Kroonluchters, van Hein van der Schoot uit Wezep .

De gemeente Renkum organiseert een gedichtenwedstrijd ter ere van het 100-jarige bestaan. Het thema van de gedichtenwedstrijd is Ontmoeten en Verbinden. Niet minder dan 68 dichters uit heel Nederland, België en Spanje stuurden gedichten in.

Een prachtige opbrengst! En wat een mooie, fijne, ontroerende, grappige en nog veel meersoortige gedichten. Inmiddels heeft de jury alle gedichten bekeken en besproken. En ze zijn eruit! Dit is de achtste nominatie (nominaties op alfabetische volgorde van de titel).

Kroonluchters

vanaf de kroonluchters zag het er onhandig uit maar
we zijn aangeland en monsteren de disgenoten
terwijl tafellinnen schuurt op onze knieën

boven hoofden zweven tekstballonnen sprokkelhout
we glimlachen, kleuren binnen lijntjes, doen
haasje-over, bang voor de kettingbotsing

als de avond de dag in pasteltinten wegdeemstert
heffen we het glas en draaien de zandloper

in een arcadisch landschap rollen we elkaar
de rode loper toe die als een golvende weg dorpen verbindt
en uitwaaiert naar schuren, weilanden en akkers, waar
ploegscharen glinsteren, waar eggen het land ruwen
en zaaigoed valt in dankbare aarde

Hein van der Schoot

Jury en prijsuitreiking

De jury bestaat uit voormalig stadsdichters Bianca Hendriks en Sander Essers, dichter en communicatieadviseur van de gemeente Renkum Peter van der Graaf. Burgemeester Agnes Schaap is voorzitter van de jury.

En dit zijn de prijzen die uitgereikt worden:

  • Een 1e prijs boekenbon van € 100
  • Twee 2e prijzen boekenbonnen van € 50
  • Drie 3e prijzen boekenbonnen van €25

De prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd is op zondag 7 mei op kasteel Doorwerth aan de Fonteinallee in Doorwerth bij de officiële opening van het feestjaar. Als je wilt, kun je daarbij aanwezig zijn. Er is die dag trouwens van alles te beleven op het openingsfestival. Kijk maar eens op renkum.nl/100.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen