Besloten feestje voor de Club van 100 van de gemeente Renkum

Doorwerth – De start van het 100 jaar Renkum feestjaar begon afgelopen zondag met een besloten bijeenkomst in het koetshuis van kasteel Doorwerth, speciaal voor alle gasten die, automatisch en genomineerd, tot de Club van 100 van de gemeente Renkum horen.

Met een envelop met muntjes om wat te drinken, een lunchbon en een 100 jaar Renkum spelt (die meteen werd opgespeld)  werden de gasten verwelkomd. De muntjes hoefde ze voor de koffie nog niet te gebruiken maar waren voor later op het feestterrein. Op het koetshuis werden de eerste koppen koffie of thee uitgedeeld en of je nu 1, 2 of 3 gebakjes wilde proeven (ze waren er in 3 smaken), je pakte het maar.

Het was gezellig en menig kreet van herkenbaarheid werd gegeven: Hey, jij ook hier? De gemeente liet niets los over door wie men genomineerd was, sommigen waren zelfs meerdere keren genoemd. Allemaal vonden ze het erg leuk om genomineerd én gekozen te zijn.

Club van 100

Een bijzondere club, vertelde burgemeester Agnes Schaap in haar speech, die bijvoorbeeld bestaat uit alle 100-jarigen en ouder die in de gemeente wonen. Sommigen hebben, natuurlijk niet heel bewust, wel het ontstaan van de gemeente Renkum in deze samenstelling meegemaakt. Dan zijn oud-burgemeesters en ereburgers automatisch lid. “Fijn om zovelen van u nog betrokken te zien bij het Renkumse!”

Ook de mensen die dit jaar een lintje kregen vanwege hun betrokkenheid en bijdrage aan de samenleving waren uitgenodigd. Net als de oud kinderburgemeesters en kinderen die een kinderlintje hadden gekregen. Agnes Schaap: “Fijn dat er ook jonge Renkumers bij de Club van 100 zijn aangesloten. Hopelijk geven jullie het stokje ook weer door aan de volgende generatie!”

Genomineerden voor de club van 100

Tientallen mensen droegen mensen aan voor de club van 100 van de gemeente Renkum. Bijzondere mensen volgens degenen die hen nomineerden. Er werden veel woorden en zinnen gebruikt om uiteen te zetten waarom deze mensen het verdienen om bij deze club te horen. “Betrokken. Klaar staan voor anderen. De spil van… Zeer enthousiast. Zo lang ik haar ken druk met vrijwilligerswerk. Drijvende kracht. Verdienste voor de gemeenschap. Onmisbaar.” De burgemeester somde er een aantal op.

“En zo nog vele prachtige woorden over jullie. Daarmee is de nominatie ook blijk van waardering van de hele gemeenschap voor jullie inzet, enthousiasme, hulpvaardigheid, organisatietalent en noaberschap. Jullie zijn de kurken waar onze Renkumse samenleving op drijft.”

“Jullie komen uit de hele gemeente, dat was ook een voorwaarde.” vertelde ze verder. “maar wij hebben één uitzondering gemaakt voor Gerard de krantenbezorger. Hij komt uit Arnhem maar brengt in alle wijken van Oosterbeek de kranten rond. Volgens de voordrager brengt U de wereld naar Oosterbeek.”

Gerard zou later vertellen dat hij er beduusd van was. Hij had geen idee wie hem genomineerd had maar hij vond deze blijk van waardering fantastisch.

Onder begeleiding naar het feest

De burgemeester sloot af met: “Wij gaan er samen een mooie en feestelijke dag van maken.” Daarna ging het hele gezelschap in optocht onder begeleiding van vijf doedelzakspelers door de kasteelpoort naar buiten, naar het feestterrein waar het feest op hen wachtte.

Een video hier van is op de Facebook van Renkum Nieuws te bekijken

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen