Afsluiting klompenpaden om baasjes die de regels niet volgen

Ook honden die aan de lijn blijven mogen de klompenpaden niet meer op
Ook honden die aan de lijn blijven mogen de klompenpaden niet meer op
Foto: MabelAmber, pixabay

Doorwerth – De regel om honden aangelijnd te houden wordt niet door alle baasjes nageleefd. Dat is ook het geval op de Klompenpaden Doorweertsepad en Nederrijnsepad.

Geldersch Landschap en Kastelen (GLK) en particuliere grondeigenaren maken deze paden mogelijk. Omdat er geconstateerd is dat veel baasjes hun hond(en) los laten lopen, is besloten om de paden vanaf eind juni 2023 af te sluiten voor wandelaars met honden. Dat maakt de gemeente bekend.

Doorwertsche waard

GLK heeft haar gronden in de Doorwertsche waarden opengesteld, speciaal voor de Klompenpaden. Zo kan iedereen genieten van de mooie uiterwaarden die Doorwerth te bieden heeft. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Waar de huidige regel honden aan de lijn geldt, wordt deze echter onvoldoende gerespecteerd. Daarom heeft GLK besloten om de Doorwertsche waard (uiterwaard tussen kasteel Doorwerth stuwcomplex Driel) vanaf eind juni af te sluiten voor alle wandelaars met honden.

Deze regel zal ter plaatse door middel van bebording met uitleg kenbaar worden gemaakt. Het respecteren van deze nieuwe gebruiksregel maakt het mogelijk om ook in de toekomst van de gastvrijheid in de Doorwertsche waarden te blijven genieten.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn landschapswandelingen die leiden over landgoederen, historische paden en door boerenland. Dankzij de bereidheid van terreinbeherende organisaties als Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) en particuliere grondeigenaren worden de Klompenpaden mogelijk gemaakt. Zij lopen onder andere over land waar eerder wandelen officieel niet toegestaan was.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen