Realisatie masterplan Centrum Doorwerth is een stuk dichterbij

Foto: Gemeente Renkum

Het Masterplan Centrum Doorwerth is weer een stapje dichterbij realisatie. Het laatste halfjaar is onderzoek gedaan naar verschillende onderwerpen, zoals de flora en fauna in het gebied, de invulling van het leerdeel (de scholen en kinderopvang) en het verkeer.

Daarnaast is het ontwerp van het leerdeel verder doorontwikkeld.

Verkeersonderzoek

centrum doorwerthEr is op basis van verkeerstellingen onder andere onderzocht hoe de huidige verkeerskundige situatie eruit ziet, wat de gevolgen zijn voor als er nieuwe functies in het gebied komen en hoe het zit met parkeren. Ook de afsluiting van de Bachlaan komt aan de orde.

Later deze maand ontvangt de gemeente het rapport. Ze gebruiken de adviezen en uitkomsten als onderbouwing voor de verkeerskundige paragraaf in het bestemmingsplan en voor het ontwerp van de openbare ruimte.

Leerdeel

De scholen en kinderopvang delen één gebouw in het Masterplan. Het ontwerp zoals het er nu ligt, is gepresenteerd aan de Commissie ruimtelijke kwaliteit. Met enkele opmerkingen is het ontwerp goed ontvangen. Flores Onderwijs werkt nu aan de doorontwikkeling van het ontwerp, samen met de architect en de gebruikers.

Flora en fauna onderzoek

In een groene omgeving als Doorwerth leven veel planten en dieren. Een grondig flora en fauna onderzoek is dan ook noodzakelijk. De eerste inventarisatie liet zien dat er meer onderzoek nodig was naar vleermuizen en eekhoorns. Voor deze dieren vraagt de gemeente een ontheffing aan bij de provincie.

Hoe nu verder?

Nu de meeste onderzoeken zijn afgerond, kan na de zomer de bestemmingsplanprocedure verder. In het najaar is er weer een inwonersbijeenkomst waar de gemeente je graag op de hoogte brengt van de laatste stand van zaken.

Ben je geïnteresseerd in het project en wil je meer weten? Lees dan de informatieberichten op de website renkum.nl/doorwerth. Via een aanmeldlink in een informatiebericht kun je je aanmelden voor deze berichten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen