Ook de Renkumse scholen kunnen het afval voortaan scheiden

Foto: Berry de Reus

Tot voor kort was het voor Renkumse scholen niet toegestaan om het afval, gelijk met de huishoudelijke route, gescheiden in te leveren.

Met de nieuwe Afvalstoffenverordening, die de gemeenteraad eind maart 2023 heeft vastgesteld, wordt het gescheiden inzamelen voor scholen mogelijk gemaakt. Vanaf het nieuwe schooljaar wordt er bij 11 scholen in de gemeente gescheiden ingezameld.

Waarom scheiden?

Renkumse scholenThuis afval scheiden, maar op school gaat alles in een bak. Dit kan verwarrend zijn voor kinderen. Afval scheiden is van groot belang. Grondstoffen kunnen door gescheiden inzameling makkelijker hergebruikt worden. Er wordt gebruik gemaakt van vier scheidingsstromen: PMD, gft+e, glas en restafval. Door gescheiden afval aan te kunnen bieden op scholen zal het scheidingspercentage stijgen en neemt het restafval af. Er worden dan minder grondstoffen verbrand en deze kunnen vervolgens worden hergebruikt.

Efficiënte inzameling en routes

De gemeente heeft aan scholen gevraagd of zij mee willen doen met gescheiden inzamelen. Er zijn 11 scholen die zich hebben opgegeven. Bij de Prinses Beatrixschool in Renkum kwam de inzamelwagen langs om het gescheiden afval op te halen. Wethouder Joa Maouche hielp mee de eerste container te legen:

“We zien afval niet meer als afval, maar eerder als grondstoffen. We willen duurzamer omgaan met natuurlijke bronnen door voorwerpen langer en vaker te gebruiken. En ook door grondstoffen te hergebruiken. Afval scheiden is daar een onmisbaar onderdeel in.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen