Het echtpaar Joop en Henny van Dael-Fielt is 60 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Afgelopen woensdag bezocht burgemeester Agnes Schaap het 60-jarige echtpaar Joop en Henny Van Dael-Fielt in Heelsum. De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum.

Joop van Dael is geboren in Arnhem op 18 juni 1937 boven de schoenenzaak Van Dael in de Turfstraat; Van Dael Schoenen sinds 1875…. Na de Tweede Wereldoorlog en de evacuatie uit de stad in 1944 was er bij terugkeer maar één wens: de totaal vernietigde zaak en woning ‘wederopbouwen’. Dat gebeurde in de Rijnstraat. Na zijn schooltijd, met een vakdiploma op zak en na zijn diensttijd, was Joop werkzaam in de schoenenzaak.

Henny Fielt werd in 1941 geboren op 2 april in Zeddam. Na haar scholing was zij werkzaam in de verpleging in Winterswijk. Later ging zij in het Elisabeth Gasthuis werken en daar in Arnhem in 1959, tijdens een dansavond in Sonsbeek, leerden Joop en Henny elkaar kennen.

Hun eerste kus was, hoe romantisch, bij de waterval in het park.

Getrouwd op 10 oktober 1963

Na 2 jaar verloofd te zijn, trouwden Joop en Henny op 10 oktober 1963 in de Oswalduskerk in Zeddam. Ze wonen boven de schoenenzaak in de Rijnstraat. Henny zit niet meer in de verpleging maar werkt samen met Joop verder in de schoenenzaak. Daarnaast zingen ze bij het Gelders opera/operette koor.

In 1966 wordt hun eerste kindje geboren, een zoon: Edwin en in 1967 verwelkomt het gezin de tweede zoon: Patrick. Leuk detail: ze zijn beiden geboren in het Elisabeth Gasthuis!

Wegens familieomstandigheden startten Joop en Henny in 1971 hun eigen zaak in Wageningen en zijn daar boven de zaak gaan wonen. In 1976 werd de zaak in Arnhem overgenomen.

Vanaf 1980 wonen zij in Heelsum. De twee zonen Edwin en Patrick hebben de zaak inmiddels overgenomen en beide schoondochters werken ook in de zaak. Joop en Henny hebben één kleinzoon en drie kleindochters waar ze heel trots op zijn!

Beide zijn erg gelukkig dat ze dit 60-jarig huwelijk kunnen vieren.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen