Het echtpaar Ria en Gerrit Boerman-Bieleveld is 60 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Burgemeester Agnes Schaap bezocht woensdag het 60-jarige echtpaar Ria en Gerrit Boerman-Bieleveld in Arnhem. De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum.

Op 11 oktober zijn Ria en Gerrit Boerman-Bieleveld 60 jaar getrouwd. Het stel ontmoette elkaar op een dansavond in Doetinchem en de vlam sloeg meteen over. Na twee jaar verkering werd er getrouwd en verhuisden ze naar Arnhem, waar Gerrit bij de Volkshuisvesting werkte.

Ria, die een baan had bij het gemeentehuis in Doetinchem, kreeg ontslag omdat ze ging trouwen. Maar haar collega’s legden wel de rode loper voor haar uit als eerbetoon.

Naar Oosterbeek

Vijf jaar later verhuisden Gerrit en Ria naar de Veritasweg in Oosterbeek en later naar de Schoolstraat, waar Ria nu al 50 jaar woont. Helaas is Gerrit anderhalf jaar geleden opgenomen in woonzorgcentrum Hoogstede in Arnhem, waar Ria hem dagelijks bezoekt.

Zowel Ria als Gerrit zijn altijd heel actief geweest. Ria heeft na haar trouwen 35 jaar bij de ING gewerkt een daarnaast geeft ze al 45 jaar dansles. Dat doet ze tot op de dag van vandaag. Door het geven van danslessen is zij ook erelid van Tarantella en ereburger van Dȩbno. Ook zit ze bij een loopgroep. Daarnaast pasten Gerrit en Ria regelmatig op hun kleinkinderen.

Gerrit heeft tot zijn 45e gevoetbald bij Abstinentia en de jeugdafdeling opgericht. Biljarten was zijn hobby. Ook heeft hij veel in de muziek gedaan met piccolo, hobo en dwarsfluit en altijd geklust in het huis, later ook bij de kinderen.

Het stel dat twee kinderen (Wim en Manja) en vijf kleinkinderen kreeg, heeft als gouden regel ‘niet teveel piepen, maar over de berg heen klimmen’.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen