Oost en Aartje Rodermond-Makenbach zijn 60 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Doorwerth – Afgelopen woensdag, de 13e december waren Oost en Aartje Rodermond-Makenbach 60 jaar getrouwd.

De burgemeester Agnes Schaap kwam die dag bij het echtpaar op bezoek met een grote bos bloemen en feliciteerde hen namens de gemeente Renkum.

Ontmoeting op een receptie

Oost en Aartje ontmoetten elkaar in februari 1958 op een verlovingsreceptie in Apeldoorn. In september van dat jaar, troffen zij elkaar weer en zijn daarna met elkaar gaan schrijven, wat leidde tot verkering in november.

Oost woonde in Haarlem en Aartje in Oosterbeek en zo is er 5 jaar over en weer gereisd. Oost werkte bij de KLM in Amsterdam als gereedschapdraaier en Aartje bij notaris Kroon in Oosterbeek. Nadat zij op vrijdag 13 december 1963 getrouwd zijn, gingen ze in Oosterbeek wonen. Daar werd zoon Jörgen geboren en na een verhuizing naar Driel kregen ze weer een zoon: Edwin.

Er werd vaak verhuisd: ze gingen van Driel naar Zaandam, Oost werkte inmiddels bij IBM in Amsterdam, daarna naar Alphen a/d Rijn, waar ze 21 jaar gewoond hebben in wel drie verschillende woningen!

Toch bleef Gelderland trekken en was Doorwerth heel vaak de logeerplaats bij Aatjes zus en zwager. Door het vervroegd met pensioen gaan van Oost, zijn ze in 1995 weer naar Doorwerth verhuisd, waar ze tot op de dag van vandaag met plezier wonen.

Inmiddels hebben ze er twee schoondochters en twee kleinkinderen bij gekregen.

Rodermond-Makenbach

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen