Else en Wim van Zanten-Eijbersen uit Doorwerth zijn 65 jaar getrouwd

Foto: Berry de Reus

Doorwerth – Burgemeester Agnes Schaap bezocht vandaag het 65-jarige echtpaar Else en Wim Van Zanten-Eijbersen uit Doorwerth.

De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum met een mooie bos bloemen.

Else en Wim hebben elkaar op de schoolbanken leren kennen en op 11 september 1952, Else was toen 13 en Wim 16 jaar, werd het serieus. Op 23 december 1958 trouwden zij. Maar zij kennen elkaar inmiddels meer dan 71 jaar.

Bezige bijtjes

Else heeft als secretaresse gewerkt bij een importeur van metaalbewerkingsmachines, bij een voormalig directeur van Suralco, bij een NIMA kantoor in Amersfoort, bij een accountantskantoor in Driebergen en als stenotypiste op meerdere notariskantoren.

Maar Else deed ook veel vrijwilligerswerk. Zo was zij eindredacteur van het Kerkblad van de Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp, organisatie voor Kerkbalans, wijk-contactpersoon en secretaris Werkgroep Vorming en Toerusting. Ze was ook vrijwilligster bij het Airborne Museum en secretaris Stichting Bloemenkinderen 1945.

Wim heeft als ambtenaar gewerkt bij de Arrondissementsrechtbank in Arnhem, als dienstplichtige ingedeeld bij de Militair Juridische Dienst bij de Krijgsraad te Velde Oost in Arnhem, als chef de bureau van een advocaten kantoor in Arnhem, als notarieel medewerker in Eck en Wiel, Arnhem, Driebergen, Nijkerk en Veenendaal, laatstelijk als medewerker/manager.

Stilzitten was geen optie

In 1985 werd Wim ten gevolge van medische fouten lichamelijk gehandicapt. Hoewel hij sindsdien rolstoelgebruiker is, heeft hem dat niet belemmerd maar eerder gemotiveerd, vrijwilligerswerk te gaan doen, niet in de laatste plaats in de gehandicaptenwereld.

Zo was hij Ouderling-kerkvoogd in Oosterbeek, Driebergen en Doorwerth-Heveadorp. In de laatste kerkelijke gemeente q.q. de kerkelijk en juridische fusie van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk tot de Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp voorbereid en de desbetreffende notariële akten geconcipieerd.

Hij was oprichter en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Post-Traumatische Dystrofie Patiënten, van de Stichting Airlift (toegankelijkheid Airborne Museum), van de Stichting Centraal Meldpunt Zorg Renkum, van de Hendrik Jan Boezewinkel Stichting te Doorwerth en van de Stichting Bloemenkinderen 1945.

Wim was ook bestuurslid van de Stichtingen: “Het Hummelhonk” (peuterspeelzaal) Driebergen, SIOR (Stichting Indicatie Orgaan Renkum) en secretaris/voorzitter SGOR (Stichting Gehandicapten Overleg Renkum).

Bestuurslid van de Nederlandse Gehandicapten Raad te Utrecht, STMG (Stichting Thuiszorg Midden Gelderland), Gelderse Raad voor het Gehandicaptenbeleid te Arnhem, voorzitter van de werkgroep Zuid-West Veluwe in het Europees integratieprogramma HELIOS (Handicapped People in Europe Living Independently in an Open Society), bestuurslid Stichting Centrum Doorwerth en d Renkumse Huurdersvereniging.

Ook is Wim een aantal malen bewindvoerder/mentor geweest en heeft als executeur een aantal nalatenschappen afgewikkeld.

En of dat nog niet genoeg was:

Schreef Wim ook nog een aantal boeken. “Gesneuvelde Waarheid” (september 1944), “Brieven uit Oosterbeek” en “Bloemenkinderen 1945-2019” en “Volkshuis-Parochiehuis-Lebret 1921-2021” tezamen met “Badhuis Schoolstraat 1921-1974.”

else

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen