COA gaat nareizende familie statushouders opvangen bij Fletcher

Het Fletcher Hotel in Wolfheze
Het Fletcher Hotel in Wolfheze
Foto: Google Maps

Wolfheze – Het Centraal Orgaan  Asielzoekers (COA) gaat familieleden van mensen met een verblijfsvergunning vanaf maart opvangen in het Fletcher Hotel Wolfheze.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dat mogelijk gemaakt. De opvang duurt zeker één jaar, met een mogelijke verlenging van nog een jaar. Er kunnen maximaal 140 mensen tegelijk in het hotel verblijven.

Een paar dagen in Fletcher Hotel Wolfheze

Als nareizende familieleden in Nederland aankomen, moeten ze zich melden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zevenaar. Dat is sinds 6 maart 2023 zo afgesproken. De IND regelt hun papieren, vaak binnen een week. Daarna gaan ze naar hun familie of naar een andere opvangplek. In de paar dagen tussen aankomst en hun IND-afspraak is het COA verantwoordelijk voor opvang, begeleiding, zorg, vervoer en beveiliging. In Wolfheze werken ze daarvoor samen met het Fletcher hotel.

De gemeente Renkum wil graag helpen

Elke week komen er tussen de twee- en driehonderd nareizende familieleden aan in Nederland. Het COA vangt ze al op in Zevenaar en Duiven, maar heeft daar te weinig ruimte. Daarom heeft het COA de gemeente Renkum gevraagd om hulp. Het college heeft besloten om te helpen.

Burgemeester Agnes Schaap zegt daarover: “We vinden het belangrijk om te helpen om de opvangcrisis op te lossen. We kijken altijd naar wat er mogelijk is.” De gemeente heeft verder geen rol in de opvang.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen