Plan ‘Doorwerthse Zonnehoeve’ geselecteerd, zonneveld dichterbij

Foto: Gemeente Renkum

Het plan de ‘Doorwerthse Zonnehoeve’ past het beste bij de visie en doelen van de gemeente Renkum die in de Visie Grootschalige opwek staan. De initiatiefnemers van het plan ValleiEnergie en Novar, zijn geselecteerd om een zonneveld in de gemeente Renkum te mogen realiseren.

De gemeente gaat de initiatiefnemers van dit plan medewerking verlenen bij het doorlopen van de procedures die nodig zijn.

Op een deel van een agrarisch perceel

Het zonneveld komt op een deel van een agrarisch perceel tussen de Doorwerthse Heide, de golfclub Heelsum en de A50. Ongeveer 20 hectare van het perceel wordt anders ingericht.
In het plan is ruimte voor ongeveer 5 hectare natuur, inclusief 2 ecologische verbindingszones en een wandelroute. Er komen twee zonnevelden van samen ongeveer 15 hectare. Een veld van 7,5 hectare wordt geplaatst in een natuurvriendelijke oost-west-opstelling.

Natuurvriendelijk houdt in dat de natuur genoeg ruimte krijgt, bijvoorbeeld door ruimte tussen de panelen. De andere 7,5 hectare is bedoeld voor een combinatie van landbouwgebruik in combinatie met speciale zonnepanelen die meebewegen met de stand van de zon.

Inwoners kunnen eigenaar worden van een eigen stukje zonneveld

De helft van alle zonnepanelen is beschikbaar voor inwoners van de gemeente. Inwoners kunnen eigenaar worden door aandelen te kopen die ValleiEnergie aanbiedt. Dat betekent dat inwoners direct financieel mee kunnen profiteren van het zonneveld. ValleiEnergie en Novar bieden ook een omgevingsfonds, waarmee maatschappelijke en duurzame activiteiten in de omgeving financieel worden ondersteund. De andere helft van het zonneveld wordt eigendom van Novar.

Inwoners kunnen tijdens participatiebijeenkomsten aangeven welke wensen of ideeën zij hebben voor het zonneveld. Deze input nemen ValleiEnergie en Novar mee in het definitieve ontwerp. Meer informatie over de participatiebijeenkomsten volgt later.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen