Welk gezin biedt Felicia uit Duitsland een warm thuis?

jul 07 2023, 19:53 Gemeente
felicia
In haar video beschrijft Felicia een ‘typical day’ in haar leven. Welk gastgezin herkent zich hierin of in één van haar hobby’s, zoals potten schilderen. Geen hobby's die je iedere dag hoort, tenslotte. Misschien dat Felicia jullie als gastgezin ook andere dingen laat ontdekken. De moeite waard om dit eens te proberen!

Vanaf augustus tot de zomervakantie 2024

Eind augustus 2023 is het voor Felicia
zover: zij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Felicia gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Zij kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen.
Er is alleen één probleem voor haar, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag Felicia niet naar Nederland komen. Leert zij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook niet hoe het leven in het Swartzwald is. Een gemiste kans dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: ‘Bij welk gastgezin mag de creatieve en positieve Felicia tot de zomervakantie 2024 komen wonen? In de video stelt Felicia zich al even voor.

Zelfstandig en geïnteresseerd

De ouders van Felicia zeggen over haar: “Felicia is erg zelfstandig en is geïnteresseerd in actuele gebeurtenissen. Ook is ze super creatief en is altijd positief.” Felicia is geïnteresseerd in skiën, natuur, koken, sporten, lezen en potten schilderen. Ze is creatief, zelfstandig, actief en vooral positief. Felicia zegt over zichzelf:
"Ik houd heel erg van de natuur. Ik heb dan ook geluk dat ik ben opgegroeid dicht bij het Swartzwald. Toch kan ik ook erg genieten van een lekker dagje binnen blijven. Als ik mensen ontmoet, ben ik soms wat verlegen. Na een tijdje ben ik erg gezellig, open en een luisterend oor. Vrienden zeggen over mij dat ik eerlijk ben. Basketballen, handballen en soms voetballen of dansen zijn mijn favoriete sporten."
"Ik eet vegetarisch en ik drink geen koemelk. Ik vind het niet erg als ik zelf vegetarische maaltijden voor mijzelf klaar moet maken. Het zorgen voor dieren doe ik graag. Ik ga best vaak oppassen op de hond van een vriendin, dit vind ik echt mega leuk. Koken doe ik best vaak en ik ben ook erg fan van lekker eten. Hopelijk kan ik met jullie allemaal lekkere dingen eten."

Hoe word ik gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, alle samenstellingen van gastgezinnen kunnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van de Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.

Meer informatie

Willen jullie Felicia een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of [email protected] . Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin!
[embed][/embed]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .