Thee met Thema: Een ethisch kompas voor de veehouderij

Foto: Remonstrantse kerk

Oosterbeek – Tot 1970 was ethiek iets voor mensen. De relatie met het dier was een zakelijke: contractethiek. In de jaren daarna komt er meer oog voor de ethische status van met name zoogdieren: de welzijnsethiek.

Lange tijd is in Nederland alleen ingezet op hoge productie en het economische belang. Maar hoe vinden we de juiste verhouding tussen vee als productie en een rechtvaardige omgang met dieren? Moeten we van intensieve naar extensieve veehouderij? Moeten en kunnen we het systeem aanpassen en wat zijn eigenlijk de argumenten? Genoeg vragen voor een open en eerlijke discussie over dit onderwerp.

Van een moreel naar een ethisch kompas

Dr. Bart Gremmen is filosoof en ethicus en was tot en met 2023 hoogleraar aan de Wageningen Universiteit. In 2023 publiceerde hij zijn boek ‘Dierethiek en veehouderij; van een moreel kompas naar een ethisch kompas’.

  • Plaats: Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10, Oosterbeek
  • Datum: 26 mei 2024
  • Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen