Raad van Kerken gaat voor de 24e keer 200 Kerstpakketten uitdelen

Foto: PublicDomainPictures, Pixabay

De corona epidemie treft vooral mensen die aan de zijkant van de maatschappij staan. Voor gezinnen in stille armoede, eenzame mensen, of personen die de maatschappij niet helemaal kunnen begrijpen, gaat de Raad van Kerken Oosterbeek voor de 24e keer kerstpakketten bezorgen bij inwoners die rond of onder het minimum leven.

Met een kerstpakket wil men zichtbaar maken dat er ook aan hen is gedacht. Om ruim 200 kerstpakketten te kunnen maken zamelt de Raad van Kerken geld in.

Kerstpakketten

De kerstpakketten worden samengesteld met lekkernijen en levensmiddelen die normaal niet op de wekelijkse boodschappenlijst staan, of via een voedselbank worden aangeleverd. De pakketten worden zodanig samengesteld dat ze passen bij de gezinnen en mensen die ze ontvangen. Adressen van deze gezinnen worden strikt vertrouwelijk aangeleverd door lokale welzijnsorganisaties of hulpverleners zonder dat daarbij lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing van belang is.

kerstpakkettenDe organisatie is aangepast aan de maatregelen die corona met zich meebrengen. Voor de veiligheid van vrijwilligers en de veiligheid van de mensen die kerstpakketten ontvangen, wordt er dit jaar vooral geld ingezameld waarmee centraal spullen kunnen worden ingekocht. Een groep van circa 30 vrijwilligers stelt dan pakketten samen en bezorgt deze. Omdat de kerken slechts beperkt open zijn verwacht de organisatie minder spullen in te zamelen en heeft men meer geld nodig dan in voorgaande jaren.

Een donatie kan worden overgemaakt op het IBAN nummer van de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2021. Makkelijk via de afgebeelde QR code.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen