Gratis miniconcert in de katholieke kerk van Renkum

Foto: Stichting Maria van Renkum

Renkum – Kom genieten van een gratis miniconcert op zaterdag 29 oktober in de katholieke kerk aan de Dorpsstraat. Het eerste deel bestaat uit liederen van Taizé met orgel, sopraan- en altsaxofoon.

In het tweede deel luisteren we naar joodse klezmermuziek met onder andere een trekzak. De muzikanten Margreet van de Spek Haan, Ella Hoeneveld en Jaap van der Spek treden belangeloos op.

Aan het eind van de voorstelling, die op 16.00 begint en eindigt om 16.45 uur wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de restauratie van het kerkorgel.

Klezmer

Klezmer is de jiddische feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden van de Oost-Europese Chassidische joden. Klezmer komt van de Hebreeuwse woorden klee dat staat voor instrument en zemer staat voor lied, dus instrument om mee te zingen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen