Lampionnentocht met Maarten en de bedelaar bij Maria van Renkum

Foto: Stichting Maria van Renkum

Renkum – Op donderdagavond 10 november tussen 18.30 en 19.15 uur vindt de lampionnenoptocht weer in Renkum plaats. Eerst vertrekken ruiters te paard met trompetten, aansluitend Sint Maarten met paard en kar en dan de kinderen.

Maarten
Klik voor vergroting

De start is vanaf het kerkplein van de katholieke kerk aan de Dorpsstraat. Kinderen van alle basisscholen hebben een kleurplaat gekregen en kunnen die vooraf bij de bibliotheek inleveren. De mensen van de woningen aan de route wordt gevraagd een brandend kaarsje voor het raam te zetten.

Maarten en de bedelaar

Als de stoet weer bij de kerk terugkomt dan ontmoet Maarten de bedelaar en geeft hem een deel van de mantel. Zodoende leert hij ons om te zien naar mensen om je heen en die te helpen.

In het kerkgebouw wordt verteld en gezongen. Kinderen krijgen daarna warme chocolademelk en traktaties. Ook zijn alle ingeleverde kleurplaten te bewonderen. Meer Info: zie stichtingmariavanrenkum.nl

Maarten de bedelaarDe Stichting Maria van Renkum organiseert deze activiteit. Men geeft hierdoor ook uitvoering aan het Europese Verdrag van Faro door deelname open te stellen voor kinderen van zowel kerkgangers als aan alle andere kinderen woonachtig in Renkum-Heelsum en omgeving, zodat zogezegd samen iets gevierd kan worden.

Cultureel erfgoed draagt zo bij aan sociaal duurzame ontwikkelingen in de samenleving. Erfgoed brengt mensen samen en zorgt ervoor dat de omgeving, die snel verandert, vertrouwd blijft. Het Europese Verdrag van Faro benadrukt deze maatschappelijke en verbindende waarde van erfgoed en het belang van deelname door de samenleving.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen