Zingend naar KERST- Nine Lessons and Carols

Foto: Kerkje op de Heuvel

Heelsum – Het eerste festival of Lessons and Carols werd ruim 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren, vanuit Cambridge verspreidde het festival zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Zo is dit feestelijke festival een wijd verbreid gebruik, waarbij negen korte Bijbellezingen afgewisseld worden met carols, hymnes en koorwerken. Ook in Nederland is het festival meer en meer bekend. De keuze van liederen variëren per festival. Het programma bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van traditionele Engelse- en Nederlandse kerstliederen en korte Bijbellezingen. In de negen lezingen gaat het over wie de mens is, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus.

Nine Lessons and Carols in Heelsum

Op 11 december zal de uitvoering van dit “Festival “ook plaatsvinden in het al eeuwenoude Kerkje op de Heuvel te Heelsum. Uitvoerende koren zijn : Con Amore uit Renswoude en de Cantorij Protestantse Gemeente Arnhem Noord o.l.v. Jeannette van ’t Veld, orgel- en pianospel van Erik Zeilmaker.

Arrangementen van David Willcocks en John Rutter zullen niet ontbreken. De toegang is gratis, het begint om 19:30 en na afloop zijn er op het kerkplein warme dranken verkrijgbaar. Je vindt het Kerkje aan de Koninginnelaan 24 te Heelsum.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen