Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum start Energienoodfonds

Foto: publiek domein

De initiatiefgroep Energiegeld Delen van het Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum is een Energienoodfonds gestart. Om die mensen hulp te bieden die geconfronteerd worden met te hoge energiekosten en die bij de overheid tussen wal en schip vallen.

De werving voor het Energienoodfonds is inmiddels gestart en dit heeft al een aantal donaties opgeleverd.

Naast donatie ook maatregelen

Het doel is mensen die een hulpaanvraag doen zo eerlijk en goed mogelijk te helpen. Naast het geven van een donatie wordt er ook gekeken of mensen geholpen kunnen worden om maatregelen te nemen die leiden tot een lager energieverbruik. De initiatiefgroep werkt hiermee samen met de gemeente Renkum.

De initiatiefgroep Energiegeld Delen doet een beroep op alle inwoners van de gemeente Renkum, die de tegemoetkoming van de landelijke overheid niet nodig hebben, om (een deel van) dat bedrag te doneren aan het Energienoodfonds

Wanneer blijkt dat de opgebrachte gelden van het Energienoodfonds niet volledig gebruikt worden, is besloten het resterende geld te doneren aan de Voedselbank Neder-Veluwe.

Noodfonds

Bij acute financiële nood kun je via je hulpverlener en/of het Sociaal Loket van de Gemeente Renkum een aanvraag doen bij het Interkerkelijk Diaconaal Noodfonds Renkum. Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan een paar eisen. Zo dien je bijvoorbeeld wel inwoner van de gemeente Renkum te zijn en buiten alle andere regelingen vallen, ook betekent de aanvraag automatisch dat er een deskundige via het Energieloket.

Je kunt hier meer lezen en hoe je kan zorgen voor een aanvraag

Het Platform wordt gevormd door de volgende kerkgenootschappen:

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen