25e kerstpakkettenactie Raad van Kerken Oosterbeek e.o.

Foto: Raad van Kerken

Voor de 25e keer zamelt de Raad van Kerken uit de gemeente Renkum geld, kerstpakketten en kerstlekkernijen in voor inwoners die rond of onder het minimum leven, of voor wie het leven minder leuk is door eenzaamheid of ziekte.

Kerstmis is een tijd van delen. Het mooiste wat een mens kan delen is een gebaar van liefde en aandacht. Ieder mens, arm of rijk, heeft iets om te delen. Delen maakt gelukkig en de wereld wordt er een stukje mooier en warmer van. Warmte die in veel huizen deze winter hard nodig is.

Het afgelopen jaar zijn een ongekend aantal mensen in de financiële problemen gekomen. Meer dan ooit is het nodig dat we het woord ‘delen’ weer nieuwe betekenis geven. 

Delen

Delen past ook bij de kerstperiode en de Raad van Kerken wil graag kerstpakketten delen.  De Raad organiseert al 25 jaar een actie waarbij kerstpakketten, kerstlekkernijen en geld worden ingezameld om daarmee kerstpakketten te maken voor inwoners die rond of onder het minimum leven, of voor wie het leven minder leuk is door eenzaamheid of ziekte. En ook voor de 25e keer gaat een groep vrijwilligers weer enthousiast aan de slag met deze actie.

De kerstpakketten worden samengesteld met lekkernijen en levensmiddelen die normaal niet op de wekelijkse boodschappenlijst staan, of via een voedselbank worden aangeleverd. De pakketten worden aangepast aan de gezinnen en mensen die ze ontvangen. Adressen van deze gezinnen worden strikt vertrouwelijk aangeleverd door lokale welzijnsorganisaties of hulpverleners. Lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing speelt geen enkele rol.

Inzameling

25eDe Raad van Kerken zamelt geld in om voor de onzichtbaren in de omgeving kerstpakketten mogelijk te maken. Met het ingezamelde geld kunnen centraal spullen worden ingekocht om daarmee pakketten te maken. Een donatie kan worden overgemaakt op het IBAN nummer van de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2022, of via de QR-code hiernaast.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen