Thee met Thema: Vluchtelingenbeleid: kan het humaner?

Foto: stevepb, pixabay

Oosterbeek – 2023: Gaan we opnieuw een zomer tegemoet vol hoofdbrekens hoe vluchtelingentoelating en -opvang te organiseren. Zijn we als samenleving door de humanitaire bodem gezakt als het gaat om de manier waarop we omgaan met asielzoekers ?

Er wordt alarm geslagen over de manier waarop vluchtelingen en speciaal kinderen in ons land worden opgevangen. Het Rode Kruis zet in allerijl tenten op; mensen en kinderen slapen buiten of op stoelen, bivakkeren wekenlang in ondermaatse noodopvang. De overheid kondigt wetgeving aan om opvang door gemeenten af te dwingen.

Vluchtelingenbeleid

Het is niet het eerste jaar dat ons asielsysteem in haar voegen kraakt. Is dat onvermijdelijk vanwege de omvang en complexiteit van het vraagstuk? Wordt de grens bereikt van wat er mogelijk is in ons land? Hoe Europees moet of kan het? Kan de crisis in de opvang van asielzoekers ook nieuwe kansen bieden?

Jan van der Werff werkte 32 jaar bij Vluchtelingenwerk. Begon er als vrijwilliger en eindigde als directeur van Vluchtelingenwerk Oost-Nederland. Hij kijkt met ons terug naar de ontwikkelingen en naar de toekomst met de vraag: “Kan het humaner en rechtvaardiger, en hoe dan?”

  • Plaats: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
  • Wanneer: 26 februari, 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf
  • Informatie: Hannie Nusselder, [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen