Paasgroetenactie – een mooie traditie van Kerken in Actie

Foto: Kerk in Actie

Ieder jaar in de 40dagentijd worden in kerken kaarten geschreven en verzonden naar gedetineerden. De actie wordt gecoördineerd door Kerk in Actie maar lokale gemeenten voeren het uit.

Eén van de organisatoren schrijft “Voor gedetineerden is contact met de buitenwereld zó belangrijk. Het wordt echt op prijs gesteld. Vrijwilligers vormen een brug van buiten naar binnen.”

In Oosterbeek-Wolfheze doet de Protestantse Gemeente al jaren mee met deze actie.

Vredebergkerk in Actie

De werkgroep ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) organiseert deze actie, zij geven toelichting op de werkwijze, zorgen voor de verdeling en dat de kaarten op tijd terug zijn bij degenen die ze in de gevangenissen bezorgen. Zondag 26 februari staat de werkgroep voor en na de morgendienst met kaarten in de Vredebergkerk. Alle vragen kun je dan stellen.

Wanneer je meer wilt weten over deze landelijke actie, die lokaal wordt uitgevoerd, kijk dan op de website kerkinactie.nl en paasgroetenactie. Voor meer informatie over de lokale actie, neem dan contact op met Bas van Helden, 026 4821988.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen