Thee met Thema: Jésus à l’Hôpital met Wout Herfkens

Foto: Wout Herfkens

Oosterbeek – In deze tijd waarin kerken worden afgebroken of een andere bestemming krijgen en kruisbeelden uit de interieurs verdwijnen, werkt de Oosterbeekse kunstenaar Wout Herfkens sinds 2014 aan de beeldenserie Jésus à l’Hôpital.

Hij koopt afgedankte katholieke kruisbeelden op Marktplaats, in tweedehands winkels of op rommelmarkten. Hij haalt Jezus van het kruis, wast hem, verzorgt zijn wonden en legt hem in bed. Ondertussen bestaat de serie uit zo’n 140 beelden. Ieder beeld is anders.

Nieuwe betekenis

Zo krijgt een oud beeld een nieuwe betekenis. Van het lijden van Christus naar verzorgen van de lijdende Christus. Niet Jezus zorgt voor ons, maar wij voor hem. Het beeld doet een direct appèl op de toeschouwer. Wat betekent het lijden van en de zorg voor Jezus? Op 26 maart neemt Wout een deel van zijn verzameling mee en vertelt over zijn motivatie om deze beelden te maken, de betekenis, de ontstaansgeschiedenis en de reacties op deze serie.

Wout Herfkens (Rotterdam, 1962) exposeerde o.a. in Museum Valkhof in Nijmegen, Museum Catharijneconvent in Utrecht, Het Noordbrabants Museum Den Bosch en Museum Moti in Breda.

  • Plaats: Vredebergkerk, Van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek
  • 26 maart Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf
  • Informatie: Hannie Nusselder, [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen