Thee met Thema: Felix Nussbaum kunstenaar in ballingschap

Foto: Felix Nussbaum

In de aanloop naar de 4-5 mei herdenkingen, houdt Josée Claassen in de Oude Kerk in Oosterbeek een lezing over het leven en werk van de bijzondere kunstenaar Felix Nussbaum.

Felix Nussbaum was een Duits-joodse man die opgroeide toen het nazisme begin 20ste eeuw in Duitsland oplaaide. Hij leek aan het begin te staan van een glorieuze carrière, maar het liep anders. Hij werd balling, ongewild. Maar hij bleef schilderen, ongeacht de omstandigheden waar hij in terecht kwam. Nussbaum schilderde vaak muzikale taferelen. U hoort dan ook, naast prachtige Joodse liederen, jazz-muziek en muziek van Kurt Weil, Mahler en Bruch.

Josée Claassen

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Ze heeft zich de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek.

  • Plaats: Oude Kerk, Benedendorpsweg 134(U hoeft hiervoor dus niet naar het museum in Osnabrück)
  • Zondag 23 april
  • Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf
  • Informatie: Marlies Raaijmakers, [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen