Thee met thema: Een basisinkomen voor iedereen

Foto: geralt, pixabay

Oosterbeek – Het verschil in inkomen en bezit is groot in ons land, groter dan velen denken. De laatste jaren staat dit onderwerp sterk in de belangstelling, o.a. door het denken van de Franse econoom Piketty.

Een basisinkomen voor iedereen (of: een negatieve inkomstenbelasting) is een methode voor een gelijkwaardiger inkomen. Het wordt al meer dan 40 jaar door voorstanders gepropageerd, maar keer op keer krijgt het idee geen vaste voet aan de grond. Is het tij nu zodanig gekeerd, dat dit wel gaat gebeuren?

Nederlandse Vereniging Basisinkomen

We kunnen ons geen betere inleider wensen dan Oosterbeker Alexander de Roo, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Basisinkomen.

Alexander de Roo heeft een politieke carrière achter de rug, zowel als lid van het Europees parlement als in vele functies in verschillende linkse partijen. Uitgebreid beschreven in Halverwege de groene eeuw 1970-2070, politieke biografie van Alexander de Roo. Door zijn sterke betrokkenheid bij de Nederlandse politiek krijgen we ook een mooi inkijkje in de Haagse besluitvorming.

  • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10
  • Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen