Thee met thema: In gesprek over ethiek in onze digitale samenleving

Foto: Geralt, Pixabay

Oosterbeek – Over kunstmatige intelligentie lees je dagelijks. We zijn hard op weg naar een digitale wereld.

Geweldige mogelijkheden enerzijds en gevoelens van onmacht en grote zorg anderzijds.

Data-ethiek

De inleiders schrijven: “Mooi om ‘ethiek’ in de titel van onze ontmoeting te zien. Graag kijken we samen met jullie naar de invloed van data en technologie op onze maatschappij en het individu. Wat is nu die digitale samenleving? Kun je die vergelijken met andere samenlevingen? Hoe moet je daarmee omgaan? Hier willen we graag met jullie het gesprek over voeren.”

Jurist Emily Daemen en organisatiekundige Frank Verschoor zijn onze inleiders. Zij werken aan vraagstukken rondom data-rechten en data-ethiek; begeleiden organisaties en schrijven gidsen met richtlijnen. Dat doen zij vanuit adviesbureau The Green Land: “We maken data menselijk, samen met overheden en andere belanghebbenden”.

  • Plaats: Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129, Oosterbeek
  • 22 oktober 2023 Tijd: 16 – 17.30 u (inloop vanaf 15.30 u)
  • Kosten: vrijwillige bijdrage achteraf
  • Informatie: Leen van Doorn, [email protected]

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen